Horoscop. Pe 31 octombrie s-au născut Jan Vermeer, John Keats, Ciang Kai-Și, Eugen Lovinescu, Dan Hatman.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Apelie, Stahie, Urban, Aristobul, Narcis și Epimah. Nimic, în ”Kalendar”.

“Ziua Reformei în Biserica Luterană”; marchează începutul Reformei promovate de teologul german Martin Luther (1483-1546), întemeietorul Bisericii luterano-protestante; la 31 noiembrie 1517 el a afişat pe uşa bisericii din Wittenberg 95 de teze care atacau direct papalitatea; prin tezele sale a negat valoarea tradiţiei sacre a autorităţii papale, punând mai presus autoritatea Sfintei Scripturi. Sursă: RADOR.

Horoscop. Biserica Luterană sărbătorește 500 de ani de existență. Mai mulți oameni politici au luat parte la sărbătorirea, calmă și serioasă, a acestui eveniment important. De exemplu, președintele Poloniei, Andrzej Duda, catolic practicant, a fost vinerea trecută la Castelul Regal din centrul Varșoviei unde au avut loc ceremoniile de marcare a 500 de ani de la Reformă. El a spus: ”cred cu toată convingerea că Polonia este bunul cel mai de preț al polonezilor, catolici, protestanți, sau de alte credințe”. În Polonia, majoritar catolică, există și 700.000 de protestanți.

Horoscop. În fișa de la UE a lui Herr Klaus Werner Johannis stă scris, la religie: biserica luterană. Acum orice ar face, o să iasă rău. Dacă o să ia atitudine publică de jubileu o să-i sară în cap ortodocșii că e luteran. Dacă o să tacă din gură o să zică că nu este credincios. Cred că o să tacă din gură, este stilul lui. Uneori am impresia că toată astrologia asta pe zodii este o treabă foarte relativă. Herr Johannis este Geamăn. Ar trebui să vorbească mult și bine, dar… probabil că vorbește în gând, în limba germană!

 

“Sărbătoarea Halloween” (“Ajunul Tuturor Sfinţilor”; sărbătoarea religioasă catolică “Solemnitatea Tuturor Sfinţilor” se prăznuieşte la 1 noiembrie); în Marea Britanie şi în Irlanda, obiceiurile populare legate de această sărbătoare creştină au fost influenţate de o veche sărbătoare celtică, ca şi de ajunul Anului Nou celtic şi anglo-saxon (31 octombrie); sărbătoare laică mai ales pentru copii, populară în SUA şi ţările anglo-saxone (în această “seară a vrăjitoarelor”, copii mascaţi în personaje “horror” colindă pe la casele oamenilor şi sunt răsplătiţi cu bomboane, covrigi sau nuci, pentru a alunga spiritele rele ale fantomelor; adulţii se întâlnesc în diverse localuri sau cluburi, care, pentru o noapte, se transformă în adevărate spaţii ale magiei); de câţiva ani “Halloween” se sărbătoreşte şi în România. Sursă RADOR

Horoscop. Este interesant că ziua de 31 octombrie nu a purtat noroc unuia dintre cei mai mari magicieni și escapiști ai lumii, Harry Houdini. După cum se spune în ”Book of Days” pagina 540, Houdini demonstra, în fața unui grup de studenți, la Universitatea din Montreal, cum să încordezi mușchii plați ai stomacului, pătrățelele, ca să reziste la lovituri. Un idiot de student l-a lovit cu putere în stomac, de două ori, pe neașteptate. Houdini a murit de peritonită, enciclopedia nu spune dacă studentul a făcut pușcărie pentru omucidere. Întotdeauna, într-o comunitate există unul sau mai mulți studenți din aceștia, persoane cu un comportament pervers în grup, după cum ar spune Andre Sirota.

 

Horoscop. Este o zi mai deosebită, aici în Prahova submontană, a fulguit, sunt temperaturi negative, prima zăpadă s-a așternut ca să amintească că vine iarna. Așa că fiind vorba despre magie, religie și știință, în această zi toate se amestecă. Și ce subiect mai potrivit decât extratereștrii, mai ales că am citit un studiu al lui Alan Stern, de la NASA, principalul investigator al programului New Horizons.

 

Horoscop. Acum vreo 70 de ani, premiatul cu Nobel pentru fizică, Enrico Fermi exclama: “Where is everybody?” Se referea la extratereștrii, la formele de viață inteligentă din spațiu. Savanții descoperiseră că galaxia noastră, Calea Lactee, este mai veche de 13 miliarde de ani. Și că sunt milioane de planete, statistic vorbind, care pot susține viața. Paradoxul lui Fermi este faptul că în ciuda faptului că galaxia are o vârstă înaintată și sunt multe planete care pot găzdui viața, până în prezent nu s-a putut demonstra științific existența extratereștrilor. Iar situația continuă, în prezent nu există niciun argument care să dovedească existența vieții extraterestre. Paradoxului lui Fermi i s-a adăugat și sindromul lui Carl Segan. Carismaticul om de știință, un evreu ateu, a început să-i caute pe extratereștri. Să strige la ei, să-i asculte. Programul SETI. Sindromul lui Carl Segan este crearea unor noi zei, adică extratereștrii, în care să creadă, prin vectorul științei, el fiind ateu. Cât am bolit, am terminat de citit ”Cosmos” și ”Lumea și demonii ei” scrise excelent de Carl Sagan. Rămăsesem prizonierul impresiei produse de ”Dragonii din Eden”, dar sindromul lui este clar, mai ales că nu este singur, milioane de atei de pe tot pământul, își oferă un substitut al lui Dumnezeu: extratereștrii! Este un alt studiu, făcut de Academia de Studii Comportamentale de la Quantico, care demonstrează, ca și Mircea Eliade, că omul are nevoie de sacru. Când nu-L descoperă, îl inventează.

Dar extratereștrii se lasă greu să fie descoperiți. Poate, nu există? Poate, noi suntem extratereștrii?  Alan Stern, în studiul lui, spune că ar trebui să căutăm viață extraterestră în oceanele interioare, din interiorul unor planete, sau sateliți, ca Europa, de exemplu. Așa să fie?

Horoscop. Acum vă rog să mă scuzați, s-a făcut întuneric și trebuie să pun balizele de triangulație, îl aștept pe prietenul meu din Tau Orionis, vine cu farfuria lui zburătoare sport și nu prea este expert la condus în hiperspațiu. Ultima dată a aterizat pe trandafiri. O să-l latre cățeii, sigur că, dar s-au obișnuit cu el, se lasă mângâiați de tentaculele lui. A promis că-mi aduce o carte, bun, echivalentul din Orion al cărții, care demonstrează clar, științific și religioas, că din punct de vedere al lui Tau Orionis, extratereștrii nu există!   

Dacă glumesc cu și despre extratereștrii, înseamnă că mi-am revenit, m-am ameliorat, nu? Așa cred și eu, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                               ⃰    ⃰    ⃰

 

horoscop

 

BERBEC  A venit și sfârșitul lui octombrie și nu ai realizat ce ți-ai propus. Vreme trece, vreme vine… dar nu-ți mai face planuri faronice. Mai multă modestie nu a omorât pe nimeni. Trăiește frumos! Astăzi este cazul să te gândeşti dacă trebuie să munceşti foarte mult, pentru bani foarte puţini. Ai prilejul de excepţie să întâlneşti o persoană deosebită. Priveşte în jur cu atenţie, oamenii de calitate nu sar în ochi. O zi bună, care poate deveni şi mai bună dacă te gândeşti la interesele tale şi nu te repezi.

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        Horoscop. Pe 31 octombrie s-au născut Jan Vermeer, John Keats, Ciang Kai-Și, Eugen Lovinescu, Dan Hatman. În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Apelie, Stahie, Urban, Aristobul, Narcis și Epimah. Nimic, în ”Kalendar”. 'Ziua Reformei în Biserica Luterană'; marchează începutul Reformei promovate de teologul german Martin Luther (1483-1546), întemeietorul Bisericii luterano-protestante; la 31...

Preluat de la EVZ