Conform unor rapoarte declasificate ale CIA, Hitler ar fi trăit în Columbia în anii 1950. Philip Citroen, un fost ofițer SS, le-a spus agenților că dictatorul nazist trăia în orașul Tunja, la 135 km de nord de Bogota, în mijlocul unui grup de foști naziști. Citroen susținea că bărbații îl numeau Fuhrerul, îl salutau cu respect și îl tratau cu adulație.

A oferit chiar și o fotografie în care apărea un bărbat care semăna foarte mult cu Adolf Hitler.

Agenții americani nu au luat în serios ceea ce susțineau un fost soldat SS, totuși șeful CIA din Caracas a transmis aceste dezvăluiri șefilor săi, însoțite de o fotografie.

Dosarul respectiv a ieșit  la iveal, după ce jurnalistul columbian Jose Cardenas a transmis pe Twitter file din dosarul arhivat al CIA, care a fost declasificat în anii ”90, scrie Daily Mail.

Fostul ofițer nazist Philip Citroen susținea că a vizitat orașul columbian, în timp ce lucra la o companie de căi ferate, unde i-a fost prezentat „un bărbat care semăna izbitor și susținea sus și tare că este Hitler”.

Documentul precizează: „Citroen susținea că l-ar fi cunoscut pe acest individ, într-un loc numit Residencies Coloniales, care este, potrivit sursei, suprapopulat cu foști naziști germani. Potrivit lui Citroen, nemții care trăiesc în Tunja îl urmează pe acest Hitler și îl idolatrizează, așa cum idolatrizează trecutul nazist, i se adresează cu apelativul Fuhrer și îl salută cu salutul nazist”.

(Sursa foto: Daily Mail)

În fotografia de la dosar apare Citroen lângă un bărbat care seamănă izbitor  la înfățișare cu dictatorul nazist, aceasta fiind o dovadă a poveștii pe care o spunea Citroen.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/documente-cia.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/documente-cia-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Conform unor rapoarte declasificate ale CIA, Hitler ar fi trăit în Columbia în anii 1950. Philip Citroen, un fost ofițer SS, le-a spus agenților că dictatorul nazist trăia în orașul Tunja, la 135 km de nord de Bogota, în mijlocul unui grup de foști naziști. Citroen susținea că bărbații...

Preluat de la EVZ