La termenul din 30 octombrie, IPS Teodosie a declarat că este nevinovat și a refuzat să fie judecat după procedura simplificată care aduce beneficiul de reducere, cu o treime, a pedepsei în caz de recunoaștere a vinovăției.

Potrivit DNA, în perioada 2010 — 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu alți cinci inculpați, a folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), pentru a primi fonduri europene.

În documentele prezentate la APIA, inculpații au declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafețe agricole (peste 300 ha), situate în zona denumită ‘Ferma 3’ — Nazarcea (localitatea Lumina, jud. Constanța), având categoriile de folosință ‘vii pe rod cu struguri pentru vin’/’vii pe rod cu struguri nobili pentru vin’, în condițiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
La termenul din 30 octombrie, IPS Teodosie a declarat că este nevinovat și a refuzat să fie judecat după procedura simplificată care aduce beneficiul de reducere, cu o treime, a pedepsei în caz de recunoaștere a vinovăției.Potrivit DNA, în perioada 2010 — 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop...

Preluat de la EVZ