Dacă se întărește la frigider, este 100% autentic și de calitate. Fals! Calitatea se verifică prin gust și miros, nu prin solidificarea la rece. Dacă este foarte verde, calitatea este de nota 10.

Fals! Culoarea uleiului de măsline variază de la galben deschis la verde închis și este determinată de tipul de măsline folosit, condițiile de creștere și țara de origine.

Beneficiile uleiului de măsline scad dacă este încălzit, așa că nu trebuie folosit la prăjit, ci doar crud.

Fals! Aroma i se poate schimba când se află pe foc, dar e la fel de sănătos, pentru că are un punct de fierbere mai mare decât al majorității uleiurilor de gătit.

Nu ratati din 6 noiembrie, de la ora 18:00, ”Mâncăruri sănătoase cu Jamie”, la TV Paprika, un serial nou şi captivant din care putem afla cum să mâncăm ca să avem o viaţă mai sănătoasă. În fiecare episod, Jamie Oliver pregăteşte un meniu gustos de o zi, format din bucate perfect echilibrate şi apetisante care conţin toţi nutrienţii necesari.

REȚETE recomandate de TV Paprika​

Cheesecake brownie

INGREDIENTE

Pentru brownie:

z 125 g unt
z 170 g ciocolată de menaj
z 150 g zahăr
z 3 ouă întregi
z 100 g făină
z 1,5 linguri cacao neîndulcită
z 70 g pastile de ciocolată sau ciocolată de menaj mărunţită
z 1/2 baton de vanilie

Pentru cheesecake:
z 300 g cremă de brânză natur
z 2 gălbenuşuri
z 100 g zahăr
z 1/2 baton de vanilie
z 1 lingură rasă de făină

Preparare: Încălzim cuptorul la 180 de grade. Căptuşim forma de copt cu hârtie de copt (dacă nu e antiaderentă). Topim ciocolata şi untul deasupra unei băi de aburi. Dacă s-au topit, le luăm de pe aburi şi amestecăm cu un tel zahărul şi ouăle. După aceasta, amestecăm şi făina, cacaua, sarea şi vanilia, apoi turnăm aluatul în forma de copt pregătită. Într-un alt vas, amestecăm crema de brânză cu gălbenuşul, zahărul, vanilia şi un pic de făină. Ungem cu crema aluatul de ciocolată şi o stropim cu ciocolată topită, pe care o modelăm în forme marmorate cu un cuţit. Punem aluatul în cuptorul preîncălzit şi îl coacem timp de 35-40 de minute, până când mijlocul se mai mişcă, dacă scuturăm forma de copt. Înainte de feliere, o lăsăm să se răcească.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/olive-oil.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/olive-oil-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Dacă se întărește la frigider, este 100% autentic și de calitate. Fals! Calitatea se verifică prin gust și miros, nu prin solidificarea la rece. Dacă este foarte verde, calitatea este de nota 10. Fals! Culoarea uleiului de măsline variază de la galben deschis la verde închis și este determinată de...

Preluat de la EVZ