Felix Krause, un dezvoltator austriac care lucrează pentru Google a proiectat o aplicaţie capabilă să facă fotografii utilizatorilor lui în orice moment şi să le descarce, fără ca aplicaţia telefonului să avertizeze utilizatorul în cauză. El l-a numit un amestec în viaţa privată, care poate fi abuzată de aplicaţiile iOS.

Când o aplicaţie doreşte să acceseze camera, de exemplu pentru a scana un card, sau să facă o fotografie de profil, utilizatorul iPhone trebuie să permită aplicaţiei să acceseze camera, în acelaşi fel ca pentru alte aplicaţii. Odată autorizată, opţiunea TREBUIE dezactivată prin meniul Setări. Dar majoritatea oamenilor nu o fac.

Apple a fost acum invitat să schimbe modalitatea în care aplicaţiile iPhone au acces la camera telefonului, după ce Krause a demonstrat cu îndrăzneală modul în care aceste aplicaţii pot să înregsitreze în secret fotografii şi videoclipuri fără ştirea utilizatorului. Krause a spus că odată ce o aplicaţie a primit permisiunea iniţială de acces, poate face poze şi videoclipuri de fiecare dată când este deschisă. Spre deosebire de computerele Mac, care au o luminiţă verde lângă cameră atunci când este în uz, nu există niciun indiciu că o aplicaţie înregistrează videoclipuri, fotografiază sau le trimite în altă parte.

Sistemul funcţionează în mod similar cu telefoanele Android, dar aplicaţile lui Krause au fost create special pentru iPhone. Google a eliminat recent mai multe aplicaţii care stocau date private de la utilizatori şi pretindeau că sunt aplicaţii legitime.

Krause a spus că aplicaţiile rău intenţionate ar putea profita de sistemul de autorizare pentru a filma în secret, în orice moment, utilizatorii. ”El a avertizat că alte aplicaţii pot monitoriza emoţiile utilizatorilor care navighează pe o reţea de socializare, înregistrând ceea ce spun sau filmând videoclipuri în baie”, a spus The Telegraph.

El a mai sugerat că Apple va introduce un sistem de autorizaţii temporare. Acest lucru ar permite aplicaţiilor să facă o fotografie în timpul procesului de instalare, dar să revină după un timp. Sau ar putea introduce o lumină de avertizare sau o notificare către iPhone care să spună oamenilor când sunt înregsitraţi fără voia lor.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Felix Krause, un dezvoltator austriac care lucrează pentru Google a proiectat o aplicaţie capabilă să facă fotografii utilizatorilor lui în orice moment şi să le descarce, fără ca aplicaţia telefonului să avertizeze utilizatorul în cauză. El l-a numit un amestec în viaţa privată, care poate fi abuzată de aplicaţiile...

Preluat de la EVZ