Tragedie aseara la Iasi. O studentă în vârstă de 19 ani s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc. Fata, G. E., este în comă de gradul 2-3 și nu poate fi operată, din păcate.

Potrivit bzi.ro, tânăra studentă de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” (UMF) a încercat să își pună capăt zilelor aruncându-se în gol de la o înălțime de aproximativ 10 metri. Întâmplarea s-a petrecut în cartierul Bularga. Potrivit sursei citate, aceasta trecea printr-o depresie severă după ce în urmă cu două săptămâni a pus punct unei relații pe care o avea cu un tânăr. Aseară, sora ei a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutorul medicilor spunând că tânăra a sărit de pe bloc.

La fața locului a intervenit un echipaj medical SAJ Iași care i-a acordat tinerei primele îngrijiri, iar mai apoi a transportat-o la Spitalul Sf. Spiridon. Ulterior, starea ei s-a agravat, iar acum această se află în comă de gradul 2-3, iar prognosticul medicilor este unul rezervat.

În urma impactului cu solul a suferit mai multe fracturi și leziuni care i-ar putea afecta grav starea de sănătate.

“Am fost solicitați printr-un apel la 112 efectuat la ora 21.42 să intervenim în cartierul Bularga, pentru o victima căzută de la etaj. A fost imediat dirijat un echipaj medical de urgență tip C2 cu medic, care la locul solicitării a găsit o tânăra, în vârstă de 19 ani, ce prezența sângerare la nivelul cavității bucale, fracturi dentare, fractură humerus drept, traumatism coloana cervicală, traumatism coloana toracala, traumatism cranian închis și că observație, o fractură femur stâng. După acordarea asistenței medicale la fața locului, pacienta a fost transportată sub monitorizare la secția UPU a Spitalului Sf. Spiridon din Iași pentru investigații de specialitate”, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iași, pentru bzi.ro.

Acum ea se află în Clinică de Anestezie și Terapie Intensivă (AȚI) unde este intubată și ventilată mecanic. Medicii nu au luat deocamdată în calcul vreo intervenție chirurgicală, însă, de la o clipă la altă se pot răzgândi.

Tânăra lua tratament pentru depresie, iar familia acesteia știa că trece printr-o perioada mai grea. Pe de altă parte, la UMF era cunoscută drept o studentă conștiincioasă, care a luat o notă foarte bună la admitere.

Polițiștii au deschis încă de aseară un dosar penal și au discutat cu mai multe persoane care ar putea da indicii despre gestul la care a recurs tânăra.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/o-studenta-la-medicina-in-coma-dupa-ce-s-a-aruncat-de-la-etajul-patru-43619.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/o-studenta-la-medicina-in-coma-dupa-ce-s-a-aruncat-de-la-etajul-patru-43619-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv