„Îi atrag atenţia domnului deputat Iordache că nu şi-a citit propriul proiect de lege pe care l-a semnat. Domnul Iordache în declaraţia publică a spus că în conformitate cu proiectul de lege pe care l-a semnat, în privinţa numirii şefilor de parchete, preşedintele poate să refuze o singură dată o propunere formulată de ministrul Justiţiei. Este adevărat că există o asemenea prevedere în textul proiectului de lege, dar această prevedere nu se referă la şefii de parchete, respectiv procurorul şef al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, procurorul şef al DNA, ci se referă la preşedinţii şi vicepreşedinţii ÎCCJ. Săracul domnul Iordache nici nu ştie ce a semnat. În mod evident că l-a luat gura pe dinainte. (…) Ne aşteptăm şi suntem pregătiţi ca faţă de aceste propuneri legislative de modificare să fie pregătite de fapt în sertar, aşa cum a fost şi la proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, nişte amendamente care deja sunt scrise şi care nu au fost introduse în proiectul de lege, dar care vor apărea, aşa cum s-a întâmplat în trecut luni noaptea, înainte de dezbaterea plenului Camerei decizionale”, a spus Orban, la Parlament, citat de Agerpres

Ludovic Orban a adăugat că liberalii sunt „în stare de veghe” în cazul acestui proiect de lege şi nu vor accepta nicio dezbatere până nu se obţin avizele de la CSM, Consiliul Legislativ, Guvern.

„Suntem în stare de veghe. Nu luăm de bun acest text. Avem convingerea că de fapt PSD şi ALDE au pregătite amendamente în sertar care să slujească obiectivului pe care îl urmăresc – şi anume acela de a controla politic sistemul de justiţie din România”, a precizat liderul PNL.

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a precizat marţi că una dintre modificările la legile Justiţiei vizează numirile şi revocările magistraţilor în funcţii importante.

„O modificare pe care noi am cuprins-o în Legea 303 este cea care vizează numirile, cât şi revocările în funcţiile importante, fie că discutăm de Parchet, fie că discutăm de Înalta Curte. Acolo ultimul decident este preşedintele României, astfel încât acesta – am spus noi motivat – nu poate refuza decât o dată numirea sau revocarea judecătorilor sau procurorilor”, a afirmat Iordache. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Îi atrag atenţia domnului deputat Iordache că nu şi-a citit propriul proiect de lege pe care l-a semnat. Domnul Iordache în declaraţia publică a spus că în conformitate cu proiectul de lege pe care l-a semnat, în privinţa numirii şefilor de parchete, preşedintele poate să refuze o singură dată...

Preluat de la EVZ