Din primele informații, populaţia urmează să fie evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.

Ce au decis autoritățile

Un tren de marfă cu 25 de vagoane a fost oprit în gara Breaza de Nord după ce mecanicul locomotivei a observat cum dintr-o garnitură plină cu nitrat de amoniu iese fum. Trenul circula pe direcția Brașov-Ploiești.

Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova a declarat la Digi24 că „se asigură măsurile specifice”, potrivit digi 24.

„Alimentarea cu energie a fost întreruptă, se scoate de sub tensiune. Se intervine pentru răcirea la baza vagonului. Sunt 25 de vagoane, arde la un container, la jumătatea garniturii. Fără scurgeri din vagon”, a precizat ea. Traficul feroviar este complet blocat în această gară.

Redăm din comunicatul CFR:

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează au fost sesizate scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transportă azot de la Tg. Murel la Ploiești Triaj.
La această oră trenul este oprit între stațiile Comarnic și Campina pentru intervenția ISU și a reprezentanților firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranță traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina – Comarnic. Două trenuri de călători – 15934 și 14038 – staționează temporar în gara Comarnic.”

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Din primele informații, populaţia urmează să fie evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.Ce au decis autoritățileUn tren de marfă cu 25 de vagoane a fost oprit în gara Breaza de Nord după ce mecanicul locomotivei a observat cum dintr-o garnitură plină cu nitrat de amoniu iese...

Preluat de la EVZ