Verdict necruțător al judecătorilor de la Curtea de Apel Brașov care l-au condamnat, săptămâna trecută, la opt ani și opt luni închisoare pe Teodor Vasile Feraru, fost polițist la Poliția „Sfântu Gheorghe”. Agentul de la Ordine Publică a fost prins de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea unui procuror DIICOT, într-o anchetă de trafic de persoane. Feraru a fost trimis în judecată pe 8 iunie 2015, alături de alte cinci persoane. Din datele furnizate de DGA reiese că, în perioada 2013-2014, gruparea de proxeneți protejată de polițist a recrutat minore ce proveneau din familii dezorganizate, pe care le-au exploatat  prin obligarea la practicarea prostituţiei, în mai multe cluburi de noapte de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe. Victimele, cu vârste de 13-16 ani, au  fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150-350 lei.

Începând cu vara anului 2013, Teodor Vasile Feraru, fostul agent de poliție în cadrul Poliție municipiului Sfântu Gheorghe, Biroul Ordine Publică – Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare, a sprijinit grupul infracţional organizat, prin faptul că, deși cunoștea că într-un club de noapte sunt minore care practică prostituţia, agentul nu a luat măsurri legale. Ba, dimpotrivă, a cerut să fie plătit „în natură” și a beneficiat de favoruri de natură sexuală de la două minore, deși știa că una dintre ele este victimă a traficului de minori.

Prin sentință definitivă,  magistrații Curții de Apel Brașov au dispus condamnarea lui Teodor Vasile Feraru, la pedeapsa de 8 ani și 8 luni închisoare cu executare și interzicerea exercitării unor drepturi pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, trafic de persoane, constituire a unui grup infracțional, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.          

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/teodor-vasile-feraru-politist-proxenet-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/teodor-vasile-feraru-politist-proxenet-1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Verdict necruțător al judecătorilor de la Curtea de Apel Brașov care l-au condamnat, săptămâna trecută, la opt ani și opt luni închisoare pe Teodor Vasile Feraru, fost polițist la Poliția „Sfântu Gheorghe”. Agentul de la Ordine Publică a fost prins de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea unui...

Preluat de la EVZ