Un bărbat cecen acuzat că ar fi plănuit asasinarea președintelui rus Vladimir Putin a fost rănit în urma unui atac produs luni lângă capitala ucraineană Kiev, iar soția acestuia a fost împușcată mortal, a anunțat ministerul ucrainean de Interne, relatează site-ul agenției Reuters.

Amina Okuieva și Adam Osmaiev se aflau într-o mașină în apropierea unei căi ferate de la periferia Kievului, în momentul în care mai multe persoane au deschis focul asupra autoturismului.

“Ca rezultat al rănilor pe care le-a suferit, Amina Okuieva a murit. Adam Osmaiev a fost rănit, dar va supraviețui. Tocmai am vorbit cu el la telefon”, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean de Interne.

Incidentul reprezintă al doilea atac asupra lui Adam Osmaiev din acest an, după ce în luna iunie un bărbat înarmat a deschis focul asupra cecenului, dar atacatorul a fost împușcat de către Amina Okuieva.

Osmaiev și Okuieva au participat ca voluntari pentru armata ucraineană în lupta împotriva rebelilor proruși. Autoritățile ruse l-au acuzat pe Osmaiev de participare la un complot al rebelilor ceceni pentru uciderea lui Vladimir Putin în 2012, în cadrul unui atentat plănuit în centrul Moscovei.

Rusia a cerut Ucrainei extrădarea lui Adam Osmaiev, dar autoritățile de la Kiev au refuzat să facă acest lucru, anunțând că așteaptă o decizie în acest sens din partea Curții Europene a Drepturilor Omului.

Relațiile dintre Kiev și Moscova s-au înrăutățit în 2014, după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea și a sprijinit o insurgență separatistă prorusă în regiunile din estul Ucrainei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/un-barbat-acuzat-de-planuirea-asasinarii-lui-vladimir-putin-a-fost-ranit-intr-un-atac-in-ucraina-iar-sotia-lui-a-fost-ucisa-43603.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/un-barbat-acuzat-de-planuirea-asasinarii-lui-vladimir-putin-a-fost-ranit-intr-un-atac-in-ucraina-iar-sotia-lui-a-fost-ucisa-43603-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv