Un șef al mafiei siciliene, care a cerut asasinarea propriei fiice, pentru căaceasta  iubea un polițist, a fost arestat – după ce fiul lui a refuzat să îndeplinească morbida misiune.

Nașul sicilian Pino Scaduto a acuzat-o pe fiica sa că a colaborat cu polițistul italian pe care îl iubește, pentru a-l trimite după gratii.

Anchetatorii, care i-au citit corespondența din închisoare, au descoperit detalii îngrozitoare despre acel„cadou” pe care voia să i-l facă Scaduto  fiicei lui, scrie The Guardian.

Detectivii spun că Scaduto, care a fost eliberat din închisoare în luna aprilie, i-a cerut fiului său să o ucidă, cu cuvintele: „Sora ta a devenit o informatoare”. Dar Scaduto jr – care este deja acuzat pentru alte crime – a refuzat să se supună. „Nu vreau să fac asta”, i-a spus el, într-o conversație interceptată de polițiști. „Dacă vrei, fă-o chiar tu!  De ce trebuie să rezolv eu problema? Eu am doar 30 de ani”, ar fi spus tânărul.

Scaduto Sr, care conduce clanul Bagheria de lângă Palermo, a pasat sarcina unui alt asasin, care a refuzat, pe motiv că este vorba despre o problemă a familiei.

„Azi am arestat un șef al mafiei, care voia să-și ucidă propria fiică, pentru că iubea un polițist italian”, a anunțat ministrul de Externe italian, Angelino Alfano, ieri, conform informațiilor publicate de presă.

„Oamenii mafiei se autodefinesc ca fiind oameni de onoare. Dar unde este onoarea în a ordona uciderea propriilor copii?”, a spus ministrul.

Scaduto a fost arestat împreună cu alți 15 membri ai clanului Bagheria. Toți sunt acuzați de asociere cu mafia și extorcări la adresa antreprenorilor din domeniul construcțiilor și al apelor minerale.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un șef al mafiei siciliene, care a cerut asasinarea propriei fiice, pentru căaceasta  iubea un polițist, a fost arestat - după ce fiul lui a refuzat să îndeplinească morbida misiune.Nașul sicilian Pino Scaduto a acuzat-o pe fiica sa că a colaborat cu polițistul italian pe care îl iubește, pentru...

Preluat de la EVZ