UPDATE: Atacatorii jurnalistului Cristian Sabach, liberi, dar cu dosar penal. Poliţiştii bihoreni i-au prins imediat pe cei şase care au atacat echipa de filmare. După audieri, au fost acuzaţi de distrugere, dar şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Este vorba despre patru bărbaţi, o femeie şi o adolescentă de 15 ani care, joi seară, au atacat cu pietre, topoare şi bâte echipa de filmare a jurnalistului Cristian Sabbagh de la Kanal D.


Sabbagh investiga un grup de hoţi în momentul în care un idivid ar fi încercat să îl atace cu un topor. El şi echipa au reuşit să scape, dar câţiva membri ai echipajului au fost răniţi.

Îi filase timp de patru zile şi ajunsese în loclaitatea Tileagd, din judeţul Bihor. Investigaţia i-a condus către un cartier rău famat, în care se presupune că locuia hoţii de combustibil.

Sabbagh a mers acolo însoţit de echipa lui, în speranţa că va reuşi să vorbească cu suspecţii. Însă, încă de la aparaţia reporterilor, localnicii s-au arătat deranjaţi de întrebările incomode şi prezenţa camerelor de filmat. I-au ameninţat pe jurnalişti iar de aici până la violenţă nu a fost decât un pas. În doar câteva minute reporterii s-au trezit atacaţi cu pietre, iar unul dintre scandalagii a scos toporul.

„Au vrut să ne omoare Eram la o documentare despre hoţii de combustibil şi am fost înconjuraţi. Ne-au flancat cu o caruţa şi au sărit pe noi cu topoarele. Ştiau maşina, probabil că au remarcat-o în aceste zile, cât am stat la pandă. Un băiat din echipă a fost lovit la cap, iar agentul de paza care ne-a însoţit a fost impuns cu un fel de ţepusă. Pe mine m-au lovit la picior, când încercam să protejez cameramanul care era cel mai expus. Maşina e praf, distrusă”, a declarat Cristian Sabbagh, potrivit Wowbiz.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/sabbagh.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/10/sabbagh-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
UPDATE: Atacatorii jurnalistului Cristian Sabach, liberi, dar cu dosar penal. Poliţiştii bihoreni i-au prins imediat pe cei şase care au atacat echipa de filmare. După audieri, au fost acuzaţi de distrugere, dar şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.Este vorba despre patru bărbaţi, o femeie şi o adolescentă de 15...

Preluat de la EVZ