Deschiderea unui dosar pentru o infracțiune petrecută în antichitatea post decembrismului e deja un tic al DNA. 

Așa cum am mai scris, unul dintre instrumentele prin care Binomul SRI-DNA și-a impus dictatura pe șest a fost și practica ținerii dosarelor în sertare, la dospit. Practic, cred că puțini sînt politicienii români, dintre cei pe care nici măcar n-au fost nici măcar concepuți, cărora să nu li se fi pus în sertare documente pe cale de a primi doar o copertă pentru a deveni dosar penal. Cînd interesele politico-mafiote ale Binomului o cer, filele devin dosar și politicianul sau jurnalistul devine pe loc penal. 

Vestea punerii sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA nu m-a luat prin surprindere.
Ba chiar, sincer să fiu, mi-a stîrnit o oarecare jubilație: Cea a unuia care vede cum i se îndeplinesc profețiile.
a puțin timp după propulsarea lui Mihai Tudose în fruntea Guvernului, mi-am spus că pentru Liviu Dragnea Ceasul a început să ticăie.
Nu trebuia cine știe ce agerime a minții, pentru a-ți da seama că Răsturnarea Guvernului Sorin Grindeanu fusese marea, uriașa capcană întinsă lui Liviu Dragnea. Decizia de înlăturare a lui Sorin Grindeanu a stupefiat prin caracteru-i neașteptat. Experiența îmi spunea că atît Liviu Dragnea, cît și Sorin Grindeanu au fost manipulați cu abilitate de Statul paralel prin oameni infiltrați în anturaj. În cazul lui Liviu Dragnea n-a fost prea greu. Orice sergent major din Servicii îi știa, în cadrul profilului, principala slăbiciune: Suspiciunea paranoică. 

Era de-ajuns să i se sufle în ureche că Sorin Grindeanu îl lucrează, că vrea să pună mîna pe putere și în PSD, pentru ca Liviu Dragnea să cadă în capcana mortală care a fost Răsturnarea de către PSD a propriului Guvern.

Odată cu această cădere în capcană, era limpede că Liviu Dragnea intra în faza Ticăitului de Ceas.
Pe de o parte, i se putea impune de către Klaus Iohannis drept premier un copil alintat al Serviciilor.
Pe de alta, el nu-și mai putea permite răsturnarea premierului impus de Klaus Iohannis. 


Capcana s-a văzut în clipa în care, potrivit Planului, Mihai Tudose s-a trezit TeFeL-ist. Sub pretextul că penalele îi dau bătăi de cap în Guvern, premierul a bătut din picior pentru o remaniere. Altfel demisiona. Dacă ar fi fost vorba de primul premier PSD-ist, Liviu Dragnea i-ar fi zis: 

Foarte bine, demisionează! Acum însă, odată căzut în capcană, n-a mai putut face nimic. S-a supus șantajului. Firește, cu un pic de nebunie, necesară oricărui mare bărbat de stat, Liviu Dragnea putea juca la rupere. Rezistînd șantajului, el l-ar fi pus pe Klaus Iohannis în postura de a avea cartoful fierbinte al Guvernării în brațe. Cu o uriașă criză politică (să fim serioși, cum ar fi făcut Klaus Iohannis un Guvern cu PNL și USR?!) poate că președintele ar fi cedat. Mihai Tudose s-ar fi trezit cu soneria unui nou buton: Nu demisiona încă! Din Istorie știm că nu există cear fi dacă. În cazul confruntării Liviu Dragnea – Mihai Tudose, Liviu Dragnea a cedat ușor. Din acel moment, la capătul tunelului a apărut nu luminița, ci lumînarea.
Lumînarea de înmormîntare politică. Operațiunea și-a arătat de îndată rotițele în mișcare.
Asupra lui Liviu Dragnea s-a năpustit deja cunoscuta Diversiune: Împărțirea în Căpcăun și Făt Frumos.
În ce constă ea?

Un șef al PSD, pus de Sistem și nu de dialectica naturală a Bătăliei politice, nu mai e pe placul Băieților. Se caută și se găsește atunci un înlocuitor. 

După care, printr-o odioasă mașinărie de propagandă, făurită de Sistem în ultimii ani, cel care trebuie dat jos devine întruchiparea Răului, iar preferatul, întruchiparea Binelui.
Diversiunea, folosită și de Americani în țările bananiere, cînd un dictator ajunge să-i supere sau doar să-i plictisească pe portarii de la Washington, se numește
Răsturnare de imagine.
A funcționat perfect în cadrul Operațiunii de înlocuire a lui Victor Ponta cu Liviu Dragnea. 

În toamna lui 2015, cînd Liviu Dragnea a fost plantat în fruntea PSD- sper să vă amintiți- Victor Ponta era Băiatul Rău al PSD, iar Liviu Dragnea, Băiatul Bun. Ca prin farmec, Mașinăria de propagandă uită acuzațiile de pînă atunci aduse lui Liviu Dragnea de corupt, de baron local, de anacronic. În timp ce Liviu Dragnea e albit, Victor Ponta e înnegrit. A venit, iată, rîndul lui Liviu Dragnea să intre în malaxorul vîrtelniței de Răsturnare a imaginii. 

Demonstrațiile de protest erau concentrate împotriva lui Liviu Dragnea. Toate lozincile vizau anchetarea lui Liviu Dragnea de către DNA, ba chiar și trimiterea acestuia la pușcărie. Colaboratori ai Serviciilor contra unei fripturi îl atacau pe Liviu Dragnea, pe unde îl găseau, cu acuzația de penal și cu urarea de a merge la pușcărie.
Că asupra lui Liviu Dragnea se năpustește o mașinărie infernală ne-o dovedește intrarea în joc a lui Victor Ponta. O simplă trecere în revistă a evenimentelor din ultimul timp arată că Victor Ponta s-a detașat pe scena publică drept principalul adversar al lui Liviu Dragnea.

Nici un lider de Opoziție, nici un jurnalist dușman al PSD n-a administrat PSD-ului lovituri mai multe și mai groaznice decît Victor Ponta. Întrebarea De ce a făcut asta Victor Ponta? devine și mai neliniștitoare dacă ne gîndim că întreaga campanie angajată de Victor Ponta reprezintă de fapt o categorică sinucidere politică.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Deschiderea unui dosar pentru o infracțiune petrecută în antichitatea post decembrismului e deja un tic al DNA.  Așa cum am mai scris, unul dintre instrumentele prin care Binomul SRI-DNA și-a impus dictatura pe șest a fost și practica ținerii dosarelor în sertare, la dospit. Practic, cred că puțini sînt politicienii...

Preluat de la EVZ