Horoscop  Pe 14 noiembrie s-au născut regele Hussein al Iordaniei, Charles, prinţ de Wales, Claude Monet, Jawaharlal Nehru, Gabi Szabo, Geo Saizescu, Sorin Lerescu.

 

Încă o zi de toamnă melancolică. Unde este primăvara? Departe…

 

Sinaxar, în calendarul creștin-ortodox Sf. Apostol Filip, unul dintre cei 12 Apostoli. Și Grigorie Palama din Tesalonic.

 

Tradiţional, în ”Kalendar” sunt Martinii, intrarea în Filipii de Toamnă. Zilele Lupului. Mi-a plăcut întotdeauna că la noi Lupul are aka Filip, sau Martin!

 

Horoscop Sărbătoarea centrală a Praznicului Lupilor, rituri şi ceremonii care vin de zeci de mii de ani, din neolitic, probabil.

 

În înţelepciunea şi în cunoaşterea profundă a lumii, episcopii, preoţii şi diaconii creştini, în dorința de a controla spiritual, au suprapus încă din secolele lII-IV peste vechile sărbători europene, noile, pe atunci, sărbători creştine.

 

Aşa s-a creat Tradiţia, Legea strămoşească.

 

Horoscop  Vechile ritualuri şi ceremonii nu au fost uitate sau părăsite ci au luat nume şi atitudine creştină.

 


În această perioadă puterea lupilor creşte, iar cea a vampirilor scade. Licantropii, vârcolacii noştri autohtoni, lupii, tarabostes, dacii și urmașii lor, apărau satele şi orăşelele de pofta scârboasă a nobililor venetici ce se hrăneau cu sânge, la propriu şi figurat.

 

Horoscop  Bănuiesc că licantropi, vârcolaci, lupi era consideraţi urmaşii dacilor, lupii care luau capul hoardelor străine ce voiau să fie şefi şi căpetenii pe aceste pământuri. De unde şi o mulţime de filme mai mult sau mai puțin cretine cu vampiri şi vârcolaci.

 

Sărbătorile de toamnă ale lupilor aveau drept scop reamintirea anuală a legământului dintre oamenii pământului şi lupi. “Luparul” sau “Starostele lupilor” îmbrăcat ca un “tarabostes” se apropia cu “ofrande” pentru lupi şi “vorbea” cu şeful haitei să nu smintească ocolul vitelor sau să atace drumeţii rătăciţi.  Gromovnicele vechi spun că atâta timp cât s-a ţinut Tradiţia, lupii nu au stricat. Apoi lumea a uitat obiceiul, lupii au flămânzit şi nimeni nu le mai ştia limba…

 

Horoscop Asociațiile de vânători au dus hrană în pădure? Pădurarii au controlat ca fiarele pădurii să aibă ce le trebuie? Întrebări fără rost într-o țară de nesimțiți și adoratori doar ai vițelului de aur.

 

“Filipii au fost nişte apostoli care, pe vremea prigonirilor în contra creştinilor  au fost daţi într-o gropă cu lupi de unde au scăpat nevinovaţi”(Speranţia).

 

Legenda spune chiar mai mult, că apostolii au vorbit cu lupii pe limba lor şi aceştia au sărit din groapă şi au doborât gărzile romane, eliberându-i pe creştini.

 

Vai, unde ne sunt lupii de altădată!

 

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți, mă întrebați ce fac în pustnicia mea. Mulțumesc de întrebare, să fiți sănătoși! Programul meu este foarte strict, nu am un moment de pauză, iar când vreau să mă odihnesc, cățeii mei se apucă să latre la ambulanțe, sau fac o poznă și trebuie să alerg după ei.

 

Cea mai mare parte a timpului o aloc documentării și scrierii către domniile voastre. De exemplu ieri, luni, 13 noiembrie.

 

Am răsfoit Le Figaro, Winchester Star, Star and Stripes, Washington Post, apoi m-am uitat în corespondență. Un email de la prietenul meu de la Paris, Pierre, pensionarul de la Le Figaro. Mi-a atras atenția. Era ceva de pe portalul SOTT, ceva care apăruse în ”Le Monde”. Ceva despre o frumoasă prințesă saudită, care făcea dezvăluiri extrem de stânjenitoare pentru clasa conducătoare din regatul lui Saud. Citeam ușor amuzat, gândindu-mă că, iată, încă o casă regală care își dă poalele peste cap. Când am făcut ochii ca de melc și m-am înecat cu cafeaua bio Equal Exchange. În denunțul prințesei din presă era pomenită și România!

 

Prințesa Amira Bint Aidan Bin Nayef Al-Taweel Al-Otaibi, pe scurt Amira Al-Taweel este o foarte frumoasă femeie de 34 de ani, abia împliniți, pe 6 noiembrie. O Scorpioancă care înțeapă, nu glumă.

 

Horoscop  Bogată, inteligentă, foarte frumoasă și înrudită atât cu casa lui Saud cât și cu cea hașemită. La 18 ani îl întâlnește pe prințul Alwaleed Bin Talal, care face o pasiune nebună pentru ea. Cu toate că era cu 28 de ani mai în vârstă, prințul o convinge să se căsătorească cu el, ceea ce se întâmplă în anul 2008. Dar Scorpioanca rămâne Scorpioancă! Se ocupă de filantropii, toată lumea o iubește și o admiră, monarhia britanică o decorează, dar… are gura mare! Luptă pe față pentru drepturile femeilor în Arabia Saudită, ea este cea care a militat pentru dreptul femeilor să conducă mașina. Ba, chiar a condus singură un bolid, un Porsche 917, decapotabil, o mașină de curse, în ochii poliției musulmane, la Riyad. Au încercat s-o prindă din urmă, dar cine poate să prindă o mașină de curse! A ajuns acasă și a băgat mașina în garaj. Poliția a sunat, timid, la ușă. A deschis prințul Alwaleed care a spus poliției că după știrea lui, soția lui, prințesa Amira, se odihnește în apartamentele ei, doarme. Poliția și-a cerut scuze, a spus că a fost o confuzie.

 

În anul 2013 prințesa Amira iarăși a făcut-o lată. Nu și-a ținut gura și a spus în public că regele Salman este prea bătrân ca să mai ia decizii corecte și că ar trebui să dea frânele fiului său, Mohammad.

 

Trebui să știți ceva dragi lupi, padawni și hobbiți. În islam soțul este protectorul soției și răspunde pentru faptele ei. Așa că prințul Alwaleed, unul dintre cei cu pretenții la tron, a repudiat-o în anul 2013, este simplu, a spus o formulă în moschee pretextând că Amira nu i-a dăruit niciun copil. Occidentalii au interpretat ca un divorț. Nu, cei doi nu s-au separat, au trăit împreună în continuare și Amira s-a ocupat de fundația soțului ei prin care se injectau sume uriașe de bani de ordinul milioanelor de dolari în diferite părți ale lumii.

 

Totul a fost bine și frumos, până în noapate de 4 spre 5 noiembrie, anul acesta, când soțul ei a fost arestat sub învinuirea de corupție și spălare de bani. Amira a luat totul foarte serios și personal mai ales că era în ajunul zilei ei de naștere. A jurat răzbunare, după vechea poruncă a Profetului: ”Femeia poate să se răzbune cu unghiile, pumnalul sau otrava, dacă îi este luat bărbatul din pat, din cortul lui”. Legea talionului, atât de dragă semiților, arabi, sau evrei.

 

Horoscop   Otrava modernă este presa. Așa că Amira a recurs la presă. A spus că în Arabia Saudită domnește dezmățul și sclavia. Că cei care invinuiesc pe alții sunt ei mai corupți și mai venali. Că Jeddah s-a transformat într-o piață de scalavi unde pot fi cumpărate fete minore și copii, pentru sclavie sexuală. Că scalvia este un lucru curent la clasa conducătoare. Dă de exemplu sărbătorirea Hallowenului de anul acesta la Jeddah unde au participat 150 de persoane, inclusiv străini, membri de la consulate. A fost o orgie cu alcool, fete minore, dansatoare ce purtau costume foarte mulate, leotardzi, de culoarea pielii, DJ și alte lucruri ce nesocoteau morala musulmană.

 

Că saudiții cumpără copii din Sri Lanka, Bangladesh, Filipine, Somalia, Nigeria, Romania și Bulgaria.   

 

Horoscop Aici mi s-a rupt filmul. Asta fac musulmanii pe aici? Nu fură copiii? De aceea mai dispare câte un musulman, nu-l mai rabdă pământul!

L-am sunat imediat pe prințul Saad. Mi-a spus că Amira are dreptate, așa este, dar nu mi-a spus ca să nu mă supere, sunt prietenul lui, doar. Câți copii au fost furați din România, l-a întrebat, destul de aspru, cu sufletul la gură. Nu mulți, a fost răspunsul, câteva sute doar. Apoi a spus că mulți dintre ei o duc foarte bine, au fost adoptați de familii bogate, dar și că sunt cazuri nefericite, unii au foat aduși doar ca surse pentru transplant de organe, pentru copiii saudiți grav bolnavi. Consanguinitatea în clasa conducătoare saudită conduce adesea la nașterea unor copii cu malformații congenitale.

Horoscop   Mai bine nu citeam ce mi-a trimis Pierre de la Paris! O fi făcut cineva o anchetă, aici în Romania, dar nu cred, au împărțit cu toții banii, Saad mi-a spus că o operațiune de extragere a unui copil din România costa și 250.000 $.  

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
      Horoscop  Pe 14 noiembrie s-au născut regele Hussein al Iordaniei, Charles, prinţ de Wales, Claude Monet, Jawaharlal Nehru, Gabi Szabo, Geo Saizescu, Sorin Lerescu.   Încă o zi de toamnă melancolică. Unde este primăvara? Departe…   Sinaxar, în calendarul creștin-ortodox Sf. Apostol Filip, unul dintre cei 12 Apostoli. Și Grigorie Palama din Tesalonic.   Tradiţional,...

Preluat de la EVZ