Arheologii mexicani au descoperit un culoar secret în Templul lui Kukulkan de la Chichen Itza, Mexic. Străvechiul Templu a lui Kukulkan reprezintă o descoperire a conquistadorilor spanioli care continuă să dezvăluie noi secrete, conform Daily Mail.

Cercetătorii, conduşi de Guillermo de Anda, au făcut această descoperire folosind un radar avansat, care transmite semnalele electromagnetice prin pereţi şi alte elemente arhitecturale ale piramide şi apoi le reconfigurează într-o hartă a templului. Cercetătorii ştiau despre existenţa tunelului, dar ei speră acum să găsească o intrare în culoar şi să aibă posibilitatea de a-l explora fizic.

Culoarul a fost găsit printr-o mică cameră, cunoscută ca Osuar, dar în acest moment este blocat. Liderul echipei de arheologi, Dr. de Anda a declarat pentru presa locală: „Prin Osuar noi putem intra în peştera de sub structură şi acolo vom găsi un culoar, care este probabil blocat de către vechii mayaşi. Noi vom încerca să intrăm şi de această dată vom încerca să-l deschidem să vedem unde ne va conduce”.Echipa de arheologi a explorat labirintul subteran din interiorul templul pentru şase luni, înainte de a ajunge la aceste dovezi.

Arheologii consideră că pasajul secret duce la o peşteră masivă umplută cu apă numită cenote. Acestea se formează atunci când stratul de calcar se prăbuşeşte.

Construcţia Templului Kukulkan se aproximează că datează din perioada 900-1.100. Această construcţie mayaşă este cea mai impunătoare din cadrul sitului arheologic Chichen Itza, care înseamnă în mayaşă „la gura fântânii Itza”, un loc sfânt în care vechii mayaşi credeau că iau legătura zeii lor.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Arheologii mexicani au descoperit un culoar secret în Templul lui Kukulkan de la Chichen Itza, Mexic. Străvechiul Templu a lui Kukulkan reprezintă o descoperire a conquistadorilor spanioli care continuă să dezvăluie noi secrete, conform Daily Mail.Cercetătorii, conduşi de Guillermo de Anda, au făcut această descoperire folosind un radar avansat, care...

Preluat de la EVZ