Potrivit Profit.ro, armata SUA susține că saivanul “subminează cerințele de securitate fizică minime” ale bazei militare, este incompatibilă cu operarea scutului antirachetă și pune România în postura de a încălca un angajament asumat printr-un acord internațional.

Caracaleanul și oile… de râs sau de plâns?


Saivanul aparţine unui bărbat din Caracal, care a cumpărat terenul în 2007 şi a înălţat adăpostul pentru oi. La momentul respectiv, aceasta nu deranja pe nimeni, deoarece era în apropierea unei unităţi militare dezafectate – aceeaşi unde 3 ani mai târziu s-a decis amplasarea scutului antirachetă.

În mai 2011, CSAT aprobat oficial amplasarea scutului antirachetă american din România la fosta bază aeriană de la Deveselu, dar eforturile Ministerului Apărării şi Primăriei Stoeneşti de a dărâma saivanul demarate în aceeaşi perioadă nu au avut succes, din diverse motive birocratice.

În 2014, premierul Ponta a trimis Corpul de Control, apoi CJ Olt l-a dat în judecată pe proprietarul construcţiei – iar acesta, la rândul său, a dat în judecată MapN. Între timp, scutul de la Deveselu a fost declarat operaţional.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Potrivit Profit.ro, armata SUA susține că saivanul “subminează cerințele de securitate fizică minime” ale bazei militare, este incompatibilă cu operarea scutului antirachetă și pune România în postura de a încălca un angajament asumat printr-un acord internațional.Caracaleanul și oile... de râs sau de plâns? Saivanul aparţine unui bărbat din Caracal, care...

Preluat de la EVZ