Peste 61% dintre australieni au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex, în cadrul unui referendum fără caracter obligatoriu ce s-a desfășurat pe parcursul a opt săptămâni.

Potrivit Biroului de Statistică din Australia, 61,6% dintre cei care au participat la vot s-au declarat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex. Peste 12.7 milioane de oameni, aproape 80% dintre alegători, au votat în cadrul referendumului ce s-a desfășurat pe o perioadă de opt săptămâni.

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Melbourne pentru a sărbători rezultatul acestui vot.

Premierul Australiei, Malcolm Turnbull, a declarat că rezultatul ”covârșitor” al acestui referendum dă responsabilitatea Parlamentului de a pune în aplicare voința populară.

”Australienii au votat copleșitor pentru a restabili egalitatea. A fost un vot pentru corectitudine, pentru angajament și pentru iubire. Este datoria noastră și a Parlamentului să punem în aplicare decizia oamenilor”, a declarat premierul Australiei.

Australienii au început să voteze luna trecută în cadrul unui referendum fără caracter obligatoriu pentru a informa guvernul dacă vor ca Australia să devină a 26-a națiune care permite căsătoria între persoane de același sex.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/australienii-au-votat-in-favoarea-legalizarii-casatoriilor-intre-persoanele-de-acelasi-sex-44137.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/11/australienii-au-votat-in-favoarea-legalizarii-casatoriilor-intre-persoanele-de-acelasi-sex-44137-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv