Chiar dacă PSD se află în topul preferinţelor oamenilor, se pare că PNL câştigă teren valoron, în timp ce USR şi PMP se prăbuşesc.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga cu 44%, în timp ce liberalii ar lua 26%. ALDE s-a ridicat serios după alegeri și a ajuns la 11%.

PMP a căzut sub pragul electoral și se situează la 4%, același scor fiind înregistrat și de UDMR. După ieșirea lui Nicușor Dan din scenă, USR a scăzut la 6%.Tensiunile au apărut din cauza legii recursului compensatoriu, care a produs o mare nemulţumire socială. Aproximativ 58% dintre români cred că cel mai bine ar fi fost ca România să plătească amenda de la CEDO, dar să nu mai elibereze deţinuţi pe străzi.

De asemenea, 56% ar fi de acord să se instituie o taxă specială pentru achitarea amenzii către CEDO.

O altă cifră interesantă o remarcăm la întrebarea „care este cea mai importantă instituție din România?”. Conform sondajului, 37% dintre români consideră că Parlamentul este cea mai importantă instituție, 18% Președinția și 12% Guvernul. În același timp, doar 8% consideră Biserica cea mai importantă instituție și 6% consideră că DNA este instituția cea mai importantă, scrie Stiripesurse.


Loading…

rootstireaActualitate/Esential
Chiar dacă PSD se află în topul preferinţelor oamenilor, se pare că PNL câştigă teren valoron, în timp ce USR şi PMP se prăbuşesc.Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga cu 44%, în timp ce liberalii ar lua 26%. ALDE s-a ridicat serios după alegeri și...

Preluat de la EVZ