Ei bine, aceasta e doar o parte vizibilă a crimelor din regiunile preluate sub control de către organizația teroristă, iar multe din acțiunile sale împotriva civililor din regiunile din Siria și Irak de pe teritoriul revendicat de mișcarea jihadistă, abia acum ies la iveală.

Nu s-a terminat bine eliberarea regiunilor din Irak și Siria de prezența trupelor locale și luptătorii internaționali ale jihadiștilor și deja pe zonele orașelor eliberate au apărut rănile profunde ale masacrelor împotriva civililor care erau considerați neascultători, neobedienți sau care intrau în conflict cu luptătorii Stat Islamic. În Kirkuk, de exemplu, regiune tocmai preluată în forță de către autoritățile irakiene de la Peshmerga kurdă, după preluarea deplină a orașului de la Daesh și desfășurarea unui referendum pentru independența regiunii autonome kurde, la care s-a raliat orașul petrolier, au fost descoperite, la indicațiile unui cioban local, nu mai puțin de 5 gropi comune cu cel puțin 400 de victime umane de nerecunoscut.


Spațiul controlat de Daesh/Stat Islamic și de toți participanții în teatrele de război jihadiste, a fost, de fapt, un spațiu de manifestare a celor mai profunde și mai bolnave porniri ale speciei umane. Cu un sadism greu de descris, într-o impunitate totală – dată de nerecunoașterea formală a vreunei administrații jihadiste – Stat Islamic a torturat, umilit și ucis, în moduri pe care mintea umană cu greu le poate concepe, civilii pe carei avea la îndemână și care nu achiesau cu modul de funcționare al vieții de zi cu zi a jihadiștilor.

Și nu e vorba aici de credință. Daesh- Stat Islamic, mai ales falanga sa de luptători străini – foreign fighters, cu precădere europeni și ruși, nu aveau nicio opreliște și nicio înclinație spre religie. Dacă Al Qaeda lui Ben Laden avea obișnuința de a respecta strict religia islamică și rugăciunile, comportamentul unui credincios și marșa spre un fundamentalism cu respectul strict al vieții Profetului, în cazul Daesh, fumatul, muzica, jocurile de noroc, distracția, alcoolul erau la ordinea zilei. O adevărată orgie continuă pentru luptători pentru Islam dar de la care Islamul părea a fi dispărut de tot, și chiar respectul față de femeie, în varianta Coranului, lipsea cu desăvârșire, pentru luptători fiind aduse femei pentru a le fi „soții” de ocazie, practic o adunătură de femei de consum comun și un bordel nesfârșit, la care se adăugau localnicele care erau luate cu japca de mai marii momentului de la familiile lor – fie soți, fie părinți. Pe acest fond, și uciderea tuturor civililor fără nicio judecată sau fără motiv era la ordinea zilei. Singura regulă respectată era ca aceste crime să nu se petreacă în orașe și localități ci în afara lor, pentru ca resturile umane, cadavrele, să fie îngropate și să nu genereze molime.

Și de aici mintea bolnavă și competiția pentru sadism și crimă în modurile cele mai oribile, pentru tortură și degradare umană extremă, a făcut ca uciderile civililor să se facă în modul cel mai oribil, în adevărate măceluri în grup, într-o competiție pentru degradare umană și dezumanizare extremă a autorilor. Relatările celor din zonă vorbesc despre mașini cu civili prizonieri la bord aduși în deșert în gropile comune și executați individual sau în grup de călăii lor ce se concurau în sadism. Dealtfel, autoritățile irakiene au comandat expertiza ADN pentru a identifica una câte una victimele. Și e vorba despre cele care au avut câte un martor, fie și de la distanță, existând multe dintre crime și posibile gropi comune care nici măcar nu au putut fi identificate.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Ei bine, aceasta e doar o parte vizibilă a crimelor din regiunile preluate sub control de către organizația teroristă, iar multe din acțiunile sale împotriva civililor din regiunile din Siria și Irak de pe teritoriul revendicat de mișcarea jihadistă, abia acum ies la iveală. Nu s-a terminat bine eliberarea regiunilor...

Preluat de la EVZ