Prințul saudit Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud este cel care a cumpărat tabloul realizat de Leonardo da Vinci și intitulat „Salvator Mundi”.


Prințul Bader este președintele Grupului Saudit de Cercetări și Marketing. (SRMG), care a semnat un contract, în septembrie, pentru a lansa rețeaua  Bloomberg Al Arabiya.

Pictura, autentificată în 2011,este în drum spre  Muzeul Luvru din Abu Dhabi, primul muzeu din lume care poartă numele Luvru în afara Parisului. A fost numit primul muzeu universal din lumea arabă, ca un simbol al ambițiilor globale ale emiratului bogat în petrol.
    
Prințul saudit este, conform dezvăluirilor făcute de Daily Mail, cumpărătorul misterios al picturii lui da Vinci, care-l reprezintă pe Hristos.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Prințul Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud a licitat imensa sumă în timpul evenimentului de vânzare de la Casa de Licitații Christie’s din New York City – așa că aceasta este cea mai scumpă pictură vândută vreodată.

NYTimes a scris că Prințul Bader a fost cel care a cumpărat tabloul după ce a citat documente pe care le-a văzut în contextul unei investigații legate de elita din Arabia Saudită, printre care se află  familia sa și asociații.

Prințul Bader nu este un cunoscut colecționar de artă și provine dintr-o ramură îndepărtată a familiei regale. Suma enormă plătită ridică semne de întrebare legate de lupta anticorupție declanșată de regimul saudit.

Timp de câteva săptămâni, zeci de membri ai elitei saudite și unii membri ai familiei regale au fost ținuți prizonieri în hoteluri din țară, în contextul unei cruciade fără precendent, declanșată de Prințul moștenitor Mohammed bin Salman, împotriva noilor îmbogățiți din regatul conservator.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Prințul saudit Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud este cel care a cumpărat tabloul realizat de Leonardo da Vinci și intitulat „Salvator Mundi”. Prințul Bader este președintele Grupului Saudit de Cercetări și Marketing. (SRMG), care a semnat un contract, în septembrie, pentru a lansa rețeaua  Bloomberg Al Arabiya.Pictura,...

Preluat de la EVZ