Este o demonstrație de solidaritate cu președintele Carles Puigdemont, care s-a autoexilat în Belgia, pentru a nu fi arestat pentru organizarea unui referendum ilegal și se opune cererilor de extrădare.


Dar marșul de azi este menit și să pună presiune asupra instituțiilor europene, pentru a susține cauza regiunii, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Potrivit informațiilor furnizate de polițiști, protestul este de două ori mai mare decât era așteptat, așteptările organziatorilor înainte de miting fiind de 20.000 de de oameni, scrie The Independent.

Pe o vreme mohorâtă și ploioasă belgiană, demonstranții au purtat steaguri catalane, au scandat lozinci și au strigat „Trezește-te, Europa!”. Alții au purtat bannere cu drapelul UE, pe care scria „Rușine să-ți fie!”, criticând sprjinul pentru gruvernul de la Madrid.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Unii localnici, care s-au alăturat protestului, aveau și ei drapelul Flandrei, o regiune bogată din Belgia, vorbitoare de limbă olandeză, care, ca și Catalonia, are o mișcare separatistă, partide separatiste, aliate cu cele din Catalonia. Alianța între partidele din Belgia și Catalonia a făcut ca ministrul flamand pentru Imigrație să sugereze că Puigdemont ar putea cere azil în Belgia, dar acesta nu a acceptat oferta, deocamdată.

Protestul a fost unul pașnic, iar familiile și-au luat copiii la manifestație. Elicopterele au survolat zona.

Polițiștii belgieni au fost însoțiți de soldați înarmați cu puști, ceea ce a devenit deja normal pe străzile din Bruxelles, după cele mai recente atacuri teroriste. Majoritatea protestatarilor au venit la Bruxelles cu autocare, un drum de 12 ore prin Franța, din Catalonia.

Numeroase rulote au fost văzutelângă Parcul Jubileului, unde a început marșul.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Este o demonstrație de solidaritate cu președintele Carles Puigdemont, care s-a autoexilat în Belgia, pentru a nu fi arestat pentru organizarea unui referendum ilegal și se opune cererilor de extrădare. Dar marșul de azi este menit și să pună presiune asupra instituțiilor europene, pentru a susține cauza regiunii, ceea ce...

Preluat de la EVZ