Mii de palestinieni protestează violent în mai multe orașe din Cisiordania și Fâșia Gaza față de hotărârea președintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Proteste violente au loc la intrarea în Centrul vechi al orașului Ierusalim, precum și în orașele Jenin, Hebron, Betleem, Ramallah, Gaza și la frontiera dintre Fâșia Gaza și Israel.

Sute de protestatari au aruncat cu pietre peste gardul de la frontiera dintre Fâșia Gaza și Israel. De asemenea, în Ierusalimul de Est este grevă generală, iar unii protestatari au incendiat imagini ale președintelui SUA, Donald Trump, și ale premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Mișcarea fundamentalistă Hamas, care deține controlul asupra teritoriului palestinian Fâșia Gaza, a lansat un apel la organizarea unei noi Intifada – revolte generale marcate de violențe împotriva autorităților israeliene.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/proteste-violente-in-cisiordania-si-fasia-gaza-dupa-decizia-lui-donald-trump-privind-ierusalimul-44860.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/proteste-violente-in-cisiordania-si-fasia-gaza-dupa-decizia-lui-donald-trump-privind-ierusalimul-44860-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv