„După articolul 88 se introduce o nouă secțiune, Secțiunea a 21- „Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”, alcătuită din art.881-8810 


Art. 88^1–Înfiintarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție 

(1) În cadrul Parchetului de pe langă Înaltă Curte de Casație și Justiție se infiintează și functionează Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție care are competența de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvarsite de judecători și procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.  

(2) Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție își păstrează competența de urmărire penală și în situația în care, alături de judecător sau procuror, sunt cercetate și alte persoane. 

(3) Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție își exercită atribuțiile pe întreg teritoriul României.  


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

(…)

Art. 88^6 – Numirea și revocarea procurorului șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție 

(1) Procurorul șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este numit în funcție de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea motivată a procurorului șef Secție, dintre procurorii deja numiți în cadrul Secției. 

(2) Numirea în funcția de procuror șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată. 

(3) Revocarea procurorului șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție se face de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea motivată a procurorului șef de Secție, în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor specifice funcției”, se arată în amendamentul publicat de site-ul Hotnews.ro.

Augustin Lazăr: Secția specială, o discriminare

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a catalogat ca fiind o „discriminare” înfiinţarea unei secţii speciale care să investigheze procurorii și judecătorii, informează News.ro. El a precizat că nu poate exista o structură care să vizeze o categorie profesională, nici măcar magistraţii.

„Ar trebui să nu existe niciun fel de secţie. Pot spune doar un singur cuvânt: discriminare. Nu poate exista o structură investigativă care să vizeze o categorie profesională, nici măcar magistraţii”, a spus Lazăr la plecarea de la sediul CSM.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„După articolul 88 se introduce o nouă secțiune, Secțiunea a 21- „Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”, alcătuită din art.881-8810  Art. 88^1–Înfiintarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (1) În cadrul Parchetului de pe langă Înaltă Curte de Casație și Justiție se infiintează și functionează Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție...

Preluat de la EVZ