Șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, a declarat la Antena 3 că incidentul de miercuri seara, în care a fost implicat deputatul Ioan Terea, a fost provocat de protestatari, informațiile fiind furnizate de sursele din teren.

De asemenea, Cucoș a precizat că unul dintre cei doi protestatari are mai multe amenzi din cauza mișcărilor de stradă la care ar fi participat.

Șeful Jandarmeriei Române a descris profilul protestatarului modern, precizând că acesta acționează la limita legii încercând să provoace forțele de ordine.

“Protestatarul de astăzi și-a schimbat profilul foarte mult. Lucrează la limita legii, stie legea extraordinar de bine. Provoacă foarte mult și așteptă o reacție violentă din partea noastră pentru că ar empatiza în spațiul public. Noi trebuie să rămânem echilibrați, e foarte greu echilibrul ăsta”, a declarat Sebastian Cucoș.

Acesta a făcut apel la protestatari să-i izoleze pe provocatori.

“În spatele a ceea ce vedeți dumneavoastră ca și forțe de ordine există și foarte multe lipsuri pe care le gestionăm de ani buni. Sunt lipsuri care se adună de ani de zile. Ne uităm la organizare. Îmi spuneți că avem un miting spontan când vine cu stație emisie-recepție după el. Izolați-i pe ăia, scoateți-i din grup și demonstrați ce vreti voi. Nu înțeleg să lovești, să dai foc, să înjuri. Dacă promovăm o lumea civilizată, vă rog eu să o faceți așa cum vreți să devină țara în care sunteți, nu o faceți cu violență”, a mai spus Sebastian Cucoș.

Parchetul General a deschis un dosar de vătămare corporală, după ce deputatul Ioan Terea ar fi lovit, miercuri seara, doi protestatari.

Deputatul PSD Ioan Terea a declarat, azi, că dosarul deschis pe numele său pentru vătămare corporală este ”o aberație” și a ținut să-i critice pe polițiștii prezenți miercuri seara, afirmând că nu și-a putut închipui că ”Poliția acționează cu așa o frică”.

”O aberație. Dosar penal, trebuia să fac eu plângere penală la ceea ce mi-au făcut la mașină”, a declarat, pentru agenția de presă Mediafax, deputatul PSD Ioan Terea.

El a mai spus că, totuși, nu va face plângere împotriva protestatarilor implicați în incident.

Deputatul PSD a negat însă că ar fi intenționat să-i acroșeze pe manifestanți. ”Cum să-i acroșez? Cu partea laterală a mașinii? Că pe botul mașinii nu sunt niciun fel de urme, doar pe lateral stânga”, a spus, pentru Mediafax, Terea.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/seful-jandarmeriei-spune-ca-incidentul-in-care-a-fost-implicat-deputatul-terea-a-fost-provocat-de-protestatari-44894.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/seful-jandarmeriei-spune-ca-incidentul-in-care-a-fost-implicat-deputatul-terea-a-fost-provocat-de-protestatari-44894-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv