PSD nu este o mănăstire de taici, o entitate impersonală și atemporală, ci un organism viu care, asemenea creierului uman, naște comportamente prin învățare: suprascrie programe, se adaptează stimulilor. În PSD, cunoașterea este limitată la relația vulpe-găini și se învârte în jurul rezistenței la progresul aducător de riscuri. Vorba aia: decât codaș la oraș, mai bine-n satul tău fruntaș! Altfel spus – pute, pute, da-i călduț!


În PSD există o rezistență mută, complice oarecum cu protestatarii #Rezist, sau DNA, sau presa independentă. Membrii acesteia sunt pitiți atât printre obedienții fără glas, cât și printre vectorii vocali, cu limbă musculoasă. Când vor fi siguri că zilele politice ale liderului sunt numărate se vor poziționa isteț în spatele altor personaje cu potențial. Au mai făcut-o, o vor mai face. A la guerre comme a la guerre! Între timp se numără județe, tabere, cotloane și – mai ales – informații. Cine, cât știe, cât poate demonstra, câți cad, pe cine trag după ei, câți rămân, cât de fideli sunt – lucruri din astea. Sunt doar cinci oameni în PSD suficient de puternici încât să aibă în raniță bastonul de mareșal, sau secera și ciocanul, dar deocamdată zboară sub radar. Când aritmetica internă va da cu plus, se vor înfrunta între ei și pe urmă vor trage din nou linie: cine poate oferi garanții mai multe?


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Complicitatea cu protestatarii #Rezist, sau DNA, sau presa independentă se va opri însă aici. Ei știu că modelul Dragnea a fost funcțional, deci îl vor duce mai departe cu un singur amendament: mai pe burtă, cu maximă neîncredere față de colegi. Greșeala lui Dragnea (lăcomia) nu va fi repetată, căci prea dulce e libertatea, prea frumoși banii!

Deși îl detestă în taină, îl copiază. A fost protejat de sistem, deci visează că vor reface sistemul pentru un blat versiunea 2.0. A făcut avere, deci vor găsi noi mecanisme care să-i servească. A câștigat alegerile, deci le vor spune consultanții următoarele minciuni pe care românii le vor înghiți. Știu că au mers prea departe cu legile justiției, cu Codul penal, dar nu o vor recunoaște, căci au majoritate. Aceasta este genetica PSD. L-au înțeles pe lider, l-au urmat ca și când ar fi fost ei înșiși Liviu Dragnea. Un singur lucru nu știu: au întins coarda prea tare crezându-se demiurgi. E singura gafă pe care istoria nu o tolerează.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
PSD nu este o mănăstire de taici, o entitate impersonală și atemporală, ci un organism viu care, asemenea creierului uman, naște comportamente prin învățare: suprascrie programe, se adaptează stimulilor. În PSD, cunoașterea este limitată la relația vulpe-găini și se învârte în jurul rezistenței la progresul aducător de riscuri. Vorba...

Preluat de la EVZ