La o lună distanță de la adoptarea OUG-ului de către Executiv, pe site-ul Ministerului de Finanțe a fost publicat un proiect de Ordonanță de Urgență potrivit căruia patronii care nu vor plăti contribuțiile sociale pentru salariile angajaților sau alte impozite ar urma să fie pedepsiți cu închisoarea.


Proiectul ministerului de Finanțe, aflat în dezbatere publică, prevede modificarea Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, astfel încât să fie incriminată penal fapta angajatorilor de a nu plăti contribuțiile sociale ale angajaților și alte impozite cu reținere la sursă.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Potrivit propunerii guvernamentale, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la șase ani nereținerea sau neîncasarea, reţinerea şi neplata ori, după caz, încasarea şi neplata, în tot sau în parte, cu intenţie, în cel mult 30 zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi contribuţiilor”.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
La o lună distanță de la adoptarea OUG-ului de către Executiv, pe site-ul Ministerului de Finanțe a fost publicat un proiect de Ordonanță de Urgență potrivit căruia patronii care nu vor plăti contribuțiile sociale pentru salariile angajaților sau alte impozite ar urma să fie pedepsiți cu închisoarea. Proiectul ministerului...

Preluat de la EVZ