Simona Halep dorește să lucreze pe cont propriu. Astfel, constănțeanca s-a hotărât să renunțe la sesiunile de antrenament pe care le ținea împreună cu un mental coach și să facă totul de una singură, chiar dacă este conștientă de faptul că un astfel de om are o importanță majoră în staff-ul unei jucătoare de tenis.


Halep a apelat la serviciile unui mental coach pentru a scăpa de accesele de furie din timpul meciurilor, însă, după o perioadă, românca a ajuns la concluzia că se poate descurca şi singură de acum încolo: „Am avut un mental coach, dar apoi mi-am dat seama că e mai bine să lucrez singură. Îmi plac aceşti antrenori pentru că ei îţi împărtăşesc din experienţa lor. Te învaţă cum să gestionezi momentele grele, dar eu prefer să îmi construiesc drumul meu, să ajung să mă cunosc singură şi astfel să echilibrez totul. Cred că am luat decizia potrivită, chiar dacă acum acum sunt puţin stoarsă de energie”, a spus Simona într-un interviu pentru site-ul sponsorului Wilson.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Simona și-a dat seama că echilibrul mental este esențial în orice sport, mai ales în tenis, unde ai nevoie de o minte limpede pentru a face performanță. Cu toate acestea, Simona a declarat că nu poate ține mereu lucrurile sub control:„Uneori mă simt neajutorată, am momente de panică atunci când mă aflu într-o situaţie neprevăzută. Cred că încrederea şi mentalul sunt foarte importante dacă vrei să te menţii în vârful clasamentului. După părerea mea, forţa mentală înseamnă 80% din reţeta succesului în tenisul de astăzi. (…) Tenisul e un sport care combină forţa mentală cu calitatea fizică şi inteligenţa. E un joc complex, de aceea îmi şi place”, a mai adăugat tenismena. 


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Simona Halep dorește să lucreze pe cont propriu. Astfel, constănțeanca s-a hotărât să renunțe la sesiunile de antrenament pe care le ținea împreună cu un mental coach și să facă totul de una singură, chiar dacă este conștientă de faptul că un astfel de om are o importanță majoră...

Preluat de la EVZ