Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an. Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti şi ele această taxă, care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul. Așa se face că şoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.


Olanda susţine că planul Germaniei încalcă reglementările europene. Guvernul apreciază că “proiectul ce prevede introducerea unei noi taxe pentru toate autoturismele care circulă pe autostrăzile din Germania este discriminatoriu şi încalcă principiile liberei circulaţii”. 


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Şi Austria a reclamat această suprataxă la Curtea Europeană de Justiție: “Aceasta este o discriminare indirectă, pe baza naţionalităţii. Este despre crearea unei Uniuni Europene unde puterea legii contează şi nu legea celui mai puternic”, a afirmat Jorg Leichtfried.

Şi în Germania este criticată acastă suprataxă. Un oficial din landul Baden-Wurtemberg, la graniţa cu Franţa şi Elveţia, a declarat că această taxă pentru străini “nu este un semnal bun pentru Europa. Landurile germane de la frontiera cu alte ţări se tem că taxa va descuraja turismul şi schimburile comerciale cu ţările vecine”.

“Recent, Comisia Europeană (CE) a arătat că este pregătită de mediere, după ce Austria a decis să sesizeze Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) din cauza legii care prevede introducerea unei taxe pentru toate autoturismele care circulă pe drumurile şi autostrăzile din Germania”, notează şi Agerpres.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an. Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti şi ele această taxă, care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul. Așa se face că şoferii străini vor fi, efectiv, singurii...

Preluat de la EVZ