Peste cinci mii de oameni au semnat, până la ora transmiterii știrii, o petiție online prin care vor montarea de scuturi anti-suicid la metroul din Capitală, măsura fiind cerută după atacul de marți seară de la stația Dristor 1, când o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe șine.

Inițiatorul petiției cere scuturi anti-suicid la metrou, dar și camere de supraveghere performante montate în toate stațiile.

RECOMANDAREIMAGINI ȘOCANTE. Momentul în care Alina este împinsă pe șinele de metrou: tânăra a reușit să se ridice, dar agresoarea a lovit-o cu piciorul! VIDEO

“Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul stațiilor pentru a opri curentul și metroul în tunel când detectează mișcare de pe peron în direcția zonei de rulare a trenului”, se arată în textul petiției.

Oamenii explică că aceste scuturi ant-suicid sunt ca niște vitrine transparente, lungi cât ține peronul, cu uși care se deschid doar atunci când trenul este în stație.

“Acestea opresc persoanele să ajungă pe zona de rulare a metroului împiedicând tentativele de suicid/omoruri sau accidente”, potrivit sursei citate.

Inițiatorul petiției mai solicită montarea mai multor camere de supraveghere performante cu rezoluție mare pentru identificarea cât mai ușoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viața călătorilor.

Până la ora transmiterii știrii, peste cinci mii de oameni semnaseră această petiție.

Magistrații Tribunalului București au decis, miercuri, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a Magdalenei Șerban, femeia care a împins o tânără de 25 de ani în fața metroului, la stația Dristor 1, victima decedând în urma impactului.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mii-de-oameni-au-semnat-o-petitie-online-prin-care-cer-montarea-de-scuturi-anti-suicid-la-metrou-45098.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/mii-de-oameni-au-semnat-o-petitie-online-prin-care-cer-montarea-de-scuturi-anti-suicid-la-metrou-45098-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv