În timp ce lumea întreagă este atentă la amenințarea nucleară și balistică reprezentată de Coreea de Nord, în gulagul nord-coreean circa 130.000 de oameni sunt supuși unui regim inimaginabil de torturi și exterminare.  


Comitetul pentru Crime de Război Bar a dat publicității marți un raport în care detaliază cele mai cumplite atrocități comise de regimul de la Phenian.

„Există suficiente dovezi pentru a stabili că făptașii, de la Kim Jong-un până la ultimul gardian, au comis și continuă să comită crime împotriva umanității în închisorile politice din Coreea de Nord”, se arară în document.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Thomas Buergenthal – un reputat judecător, membru al Comitetului și supraviețuitor la Auschwitz – a declarat pentru Washington Post că gulagurile  nord-coreene „sunt la fel de îngrozitoare, sau chiar mai rău” decât lagărele naziste, unde a fost prizonier în perioada copilăriei.

Cei care au reușit să fugă din Coreea de Nord au relatat despre atrocitățile la care au asistat. Printre acestea, nou-născuți aruncați la câinii gardienilor, pentru a-i hrăni, execuțiile unor prizonieri flămânzi prinși că săpau după plante comestibile, și o mulțime de măsuri violente pentru a provoca avorturi, inclusiv injectarea de ulei de motor în burțile femeilor gravide.

Comitetul estimează că sute de mii de prizonieri au murit în lagăre, în cei 70 de ani de domnie ai dinastiei Kim.

Documentul vorbește și despre practici inimaginabile menite să îi extermine pe creștini, ceea ce reprezintă o directivă a Phenianului.

Potrivit documentului, Kim Jong-un se face vinovat de 10 dintre cele 11 tipuri de crime împotriva umanității.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialUncategorised
În timp ce lumea întreagă este atentă la amenințarea nucleară și balistică reprezentată de Coreea de Nord, în gulagul nord-coreean circa 130.000 de oameni sunt supuși unui regim inimaginabil de torturi și exterminare.   Comitetul pentru Crime de Război Bar a dat publicității marți un raport în care detaliază cele...

Preluat de la EVZ