Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dat asigurări, la începutul ședinței de guvern de joi, că nu vor fi probleme din cauza viscolului pe calea ferată și pe autostrăzi și drumurile naționale, el afirmând că Ministerul Transporturilor s-a pregătit ”exemplar”.

”Ministerul de Transporturi a acționat în ultimele două luni de zile pentru pregătirea exemplară pentru a preveni efectele viscolului, vremii rele. În momentul de față avem încheiate 57 de contracte de deszăpezire, adică toate contractele de care este nevoie. Sunt acoperite integral toate autostrăzile și toate drumurile naționale și suntem în măsură să acordăm și consiliilor județele pentru celelalte categorii de drumuri în situații deosebite. Am și făcut-o acum o săptămână în județul Iași”, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la începutul ședinței de Guvern.

El l-a informat pe premier că se va acționa cu 2782 de utilaje, din care 512 proprii, iar 2270 de utilaje sunt închiriate.

”Au fost aprovizionate și sunt în cele șapte direcții regionale 300.000 de tone de sare. Este o cantitate rezonabilă. Dacă va fi nevoie, suntem pregătiți să aprovizionăm rapid, pe măsură ce vom consuma necesarul. Au fost instalați peste 500.000 de metri liniari de parazăpezi. De asemenea, am acordat o atenție deosebită conlucrării cu organele de poliție – în momentul de față avem încheiate protocoale cu aceste organe de poliție la toate nivelele”, a mai spus Stroe.

Premierul Mihai Tudose l-a întrebat și despre situația pe calea ferată.

”La trenuri deja am făcut niște exerciții de alarmare – chiar așa se numesc – am scos toate plugurile și dimineața și duminica și noaptea – le-am scos la acțiune. Am simulat situații de imtemperii, de viscol, de zăpezi. Toate cele 38 de pluguri sunt în perfectă stare de funcționare și suntem pregătiți să acționăm”, a răspuns Stroe.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/felix-stroe-ministerul-transporturilor-a-actionat-pentru-pregatirea-exemplara-pentru-a-preveni-efectele-viscolului-45124.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/felix-stroe-ministerul-transporturilor-a-actionat-pentru-pregatirea-exemplara-pentru-a-preveni-efectele-viscolului-45124-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv