Obligația de plată a taxei de clawback pentru firmele producătoare de medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană va fi suspendată, pe o perioadă de doi ani, începând din 1 ianuarie 2018, anunță Ministerul Sănătății.

Decizia a fost luată printr-o ordonanță de urgență emisă de Guvern, joi.

„Această măsură are ca scop asigurarea disponibilității permanente a tratamentelor cu medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană, suportate din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) și din bugetul Ministerului Sănătății. Astfel, vor fi evitate pe viitor situațiile cauzate de lipsa de pe piață a disponibilității acestor medicamente, situații care au impact direct asupra sănătății publice”, precizează MS, în comunicatul de presă.

Pentru acoperirea deficitului bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate rezultat ca urmare a exceptării pentru o perioadă de doi ani a deținătorilor de autorizație de punere pe piață a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române, prin reprezentanții legali ai acestora de la plata contribuției trimestriale, bugetul FNUASS se completează cu sume care se alocă de la bugetul de stat, conform sursei citate.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/taxa-clawback-suspendata-pentru-doi-ani-in-cazul-medicamentelor-derivate-din-sange-45135.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/taxa-clawback-suspendata-pentru-doi-ani-in-cazul-medicamentelor-derivate-din-sange-45135-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv