Pentru prima oară, cititorii noștri erau informați despre condițile în care trăiau ultimii leproși ai Europei și despre istoria îngrozitorului loc. Primul care a scris despre leprozeria de la Tichilești a fost, imediat după Primul Război Mondial, legendarul reporter Brunea Fox, singurul gazetar care a avut curaj să se aventureze, acum 99 de ani, în ținutul guvernat de teribilul „bacil Hansen”.


INFO
Depistată, în stare incipientă, lepra poate fi tratată, stopată, dar nicidecum vindecată definitiv. Contrar legendelor, însă, lepra nu este transmisibilă prin contact direct.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

CV
​Autorii curajosului reportaj au fost Bogdan Rădulescu și Igor Drag. Bogdan a fost reporter de investigații la EVZ și, ulterior, a intrat pe segmentul de IT. A ieșit din presă. Igor a fost, înainte de a fi reporter, marinar. În jurnalistică a lucrat pentru Evenimentul zilei, Azi, Cotidianul și Gardianul. A părăsit și el breasla.


Loading…

rootstireaActualitate/EsentialMemoria EVZ
Pentru prima oară, cititorii noștri erau informați despre condițile în care trăiau ultimii leproși ai Europei și despre istoria îngrozitorului loc. Primul care a scris despre leprozeria de la Tichilești a fost, imediat după Primul Război Mondial, legendarul reporter Brunea Fox, singurul gazetar care a avut curaj să se...

Preluat de la EVZ