Astăzi, cerul va fi mai mult noros și va ploua slab local în jumătatea de sud-est și doar pe arii restrânse, îndeosebi la începutul intervalului, în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte la început apoi predominant sub formă de ninsoare, iar spre sfârșitul intervalului, precipitații mixte vor fi posibile și în Maramureș și estul Transilvaniei.


Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, se vor situa între -2 și 7 grade. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, cu precădere din vestul țării, izolat se va semnala ceață.

În București, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mult mai ridicată decât în mod normal pentru această perioadă a anului, va fi de 5…6 grade.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

 

Joi, temperaturi mai scăzute, însă vremea rămâne caldă

Pentru joi deși temperaturile vor scadea față de ziua precedentă în sud și in sud-est, acestea vor inca mai ridicate decât cele normale pentru aceasta data. Peste zi vor fi înnorări în vest și in nord-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când doar izolat vor fi ploi slabe în sud-est. Spre seară și noaptea, ploile se vor extinde și vor cuprinde toată partea de vest, nord-vest și nord a țării, iar în centru vor fi cu caracter local. În Crișana, Maramureș, Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 10…15 l/mp.

La munte, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu vitezele mai mari pe creste, în special ale Carpaților Orientali, unde rafalele vor depăși 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în vest și in nord-vest, în a doua parte a intervalului, iar în rest, vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei și 13 grade în sud, iar minimele se vor încadra între -2 și 8 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat va fi ceață.

Și în București temperatura aerului va scadea usor, însă vremea ramane calda pentru a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, apoi va deveni slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. În a doua parte a nopții se va forma ceață.

Loading…

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Astăzi, cerul va fi mai mult noros și va ploua slab local în jumătatea de sud-est și doar pe arii restrânse, îndeosebi la începutul intervalului, în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte la început apoi predominant sub formă de ninsoare, iar spre sfârșitul intervalului, precipitații mixte vor fi...

Preluat de la EVZ