În acest interval se vor produce următoarele fenomene: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă de munte.
În intervalul menționat aria ploilor se va extinde în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale de până la 55…65 km/h. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și a Carpaților Meridionali, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni.


În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala și pe crestele din restul zonelor montane.

Codul galben afectează următoarele județe din nord-vestul țării: Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud (parțial), Cluj (parțial).

De asemenea, vor fi afectate parțial și județele: Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița.


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ANM a emis și mai multe avertizări de tip nowcasting.

1. Prima astfel de avertizare este valabilă vineri, 15 decembrie, între orele 11 și 13.

Zona afectată: județul Vrancea, zona joasă;
Se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Observații: Fenomenul se va manifesta local în județul vizat, inclusiv pe drumurile naționale și E85.

2. O altă atenționare nowcasting este valabilă astăzi, 15 decembrie, între orele 9.30 și 15.30.

Zona afectată: județul Bihor.
Se vor semnala: intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 55…65 km/h
Fenomene asociate: ploi care izolat pot cumula 15…20 l/mp, informează stirileprotv.ro

rootstireaActualitate/EsentialSocial
În acest interval se vor produce următoarele fenomene: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă de munte. În intervalul menționat aria ploilor se va extinde în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale de până la 55…65...

Preluat de la EVZ