Cinci noi femei îl acuză de hărțuire sexuală pe Dustin Hoffman, numărul celor care au afirmat în ultimele luni despre veteranul actor american că a avut un comportament sexual nepotrivit ridicându-se astfel la opt, însă starul califică afirmațiile drept “false”, transmite AFP.

Dintre cele cinci noi femei, una spune că a fost hărțuită sexual în urmă cu peste trei decenii, pe când avea 16 ani și era prietena fiicei actorului, potrivit publicației americane Variety. Mai precis, spune aceasta, actorul a stat gol în fața ei și i-a cerut să îi maseze picioarele. Femeia spune că a făcut ce i-a cerut actorul, pentru că nu știa că poate să refuze.

Celelalte două femei, dintre care una a dorit să rămână anonimă, spun că Hoffman le-a abuzat sexual pe platourile de filmare ale producției “Ishtar” (1987).

Variety a publicat declarațiile acestor trei femei care afirmă despre actorul în vârstă de 80 de ani că le-a hărțuit sexual, însă avocatul starului a declarat pentru publicația americană că este vorba de “afirmații false defăimătoare”.

O a patra femeie a declarat pentru publicația The Hollywood Reporter că l-a întâlnit pe Hoffman pe când ea avea 15 ani, în 1973, și lucra într-un magazin de haine. Femeia spune că Hoffman a stat gol în fața ei și s-a masturbat.

Tot The Hollywood Reporter a publicat mărturia unei a cincea femei, care spune că l-a cunoscut pe Hoffman în 1975, pe când avea 21 de ani și lucra ca ghid turistic la Washington. Aceasta spune că actorul a obligat-o să facă sex oral.

La începutul lunii noiembrie, Dustin Hoffman a fost acuzat de o femeie că a hărțuit-o sexual în 1985, pe când ea avea 17 ani și lucra ca asistent de producție pe platourile de filmare pentru “Moartea unui comis-voiajor/ Death of a Salesman”. Ulterior, starul a declarat pentru The Hollywood Reporter că respectă femeile și și-a cerut scuze acesteia pentru faptul că anumite gesturi ale sale i-ar fi produs un disconfort.

Tot în noiembrie, alte două femei, una producător pentru National Geographic și cealaltă actriță, l-au acuzat pe actor de hărțuire sexuală.

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie, o anchetă despre comportamentul de “prădător sexual” al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire, agresiune sexuală și viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autoritățile din Londra, New York și Los Angeles.

De asemenea, în ultimele luni, numeroase vedete americane au fost suspendate sau concediate în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală ori comportament nepotrivit. Jurnalistului Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, i-au fost anulate brusc contractele cu CBS, PSE și Bloomberg. Matt Lauer, starul “NBC News”, în vârstă de 59 de ani, vedetă a matinalului de 20 de ani, a fost concediat recent, chiar înainte să intre în emisiune, pentru “violarea flagrantă a principiilor companiei”. La Fox News, Bill O’Reilly, în vârstă de 68 de ani, a fost concediat, în aprilie, pentru fapte similare. Iar conducerea The New York Times l-a suspendat pe unul dintre reporterii săi politici, în urma unor acuzații de hărțuire sexuală.

Printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără și actorul Kevin Spacey și regizorul Bryan Singer.

Dustin Hoffman și-a câștigat celebritatea cu rolul studentului timid îndrăgostit de o femeie în vârstă din filmul “Absolventul”, care i-a adus prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al travestitului din “Tootsie” (1982), al tatălui nevrotic din “Kramer contra Kramer” (1980) și al bărbatului bolnav de autism din “Rain Man” (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini românești și ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA și un premiu Emmy.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/cinci-noi-femei-il-acuza-pe-dustin-hoffman-de-hartuire-sexuala-45146.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/cinci-noi-femei-il-acuza-pe-dustin-hoffman-de-hartuire-sexuala-45146-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv