Un sistem solar cu opt planete, similar celui din care face parte Pământul, a fost descoperit de Agenția spațială americană (NASA) cu ajutorul telescopului spațial Kepler și inteligenței artificiale, informează AFP.

NASA informează că, totuși, niciuna dintre cele opt planete nu ar putea găzdui forme de viață.

Sistemul de opt planete, cel mai mare cunoscut în prezent în afara celui care include Pământul, orbitează în jurul stelei Kepler 90, la o distanță de aproximativ 2.545 de ani lumină de Terra.

“Sistemul stelar Kepler-90 este o versiune în miniatură a sistemului nostru solar”, a spus Andrew Vanderburg, astronom la University of Texas din Austin.

În 2013, specialiștii anunțau că au descoperit șapte planete care orbitează în jurul stelei Kepler-90.

Cea de-a opta exoplanetă descoperită recent în acest sistem, numită Kepler-90i, este telurică, la fel ca și Pământul, însă orbitează în jurul stelei ei în 14,4 zile. Acest lucru înseamnă că un an pe acea planetă este echivalent cu două săptămâni pe Terra.

Vanderburg spune însă că suprafața acestei exoplanete – planetă situată în afara Sistemului nostru Solar – este prea fierbinte pentru a găzdui forme de viață: aproximativ 426 de grade Celsius, similar lui Mercur, cea mai apropiată planetă de Soarele nostru.

Cercetătorii au folosit în detectarea acestui sistem un program pe computer care analizează datele colectate de NASA cu ajutorul telescopului spațial Kepler. Lansat în 2009, Kepler a scanat până în prezent aproximativ 150.000 de stele.

Astronomii au confirmat deja existența a circa 2.500 de sisteme îndepărtate cu ajutorul datelor colectate de acest telescop.

Specialiștii spun că se așteaptă să descopere multe alte noi planete în afara Sistemului nostru Solar și că, în viitor, cu ajutorul inteligenței artificiale, ar putea căuta mai specific planete similare Pământului.

Informațiile privind sistemul stelar Kepler-90 au fost publicate într-un articol apărut în The Astronomical Journal.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/un-sistem-solar-similar-celui-din-care-face-parte-terra-descoperit-de-nasa-45151.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/un-sistem-solar-similar-celui-din-care-face-parte-terra-descoperit-de-nasa-45151-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv