Un avion militar sirian a fost doborât de insurgenți, marți, în provincia Hama, situată în nord-vestul Siriei, iar pilotul a murit, anunță Televiziunea publică siriană, citată de agenția Reuters. 

Avionul militar, de tip L-39 Albatros, a fost doborât în cursul unei misiuni ofensive desfășurate deasupra localității Um Haratain, au declarat surse din cadrul grupurilor insurgente, citate de site-ul AMNews.

Avioane militare siriene și ruse au efectuat raiduri aeriene intense în vestul Siriei în ultimele luni.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/avion-militar-doborat-de-insurgenti-in-siria-45463.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/avion-militar-doborat-de-insurgenti-in-siria-45463-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv