În legătură cu modificărilor aduse Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM, PNL a identificat vicii de neconstituţionalitate de natură a invalida proiectul de lege în ansamblul său, atât în raport cu modalitatea de adoptare a acestuia, cât şi în raport cu reglementări contrare Legii fundamentale, care fac referire al procedura de alegere a conducerii CSM, informează liberalii într-un comunicat de presă remis EVZ. 


Referitor la modificările aduse OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, deputaţii liberali au sesizat numeroase încălcări ale tehnicii legislative în procesul de elaborare şi adoptare a proiectului de lege, precum şi instituirea unui regim juridic extraordinar care conferă Guvernului atribuţii ce depăşesc cadrul constituţional. 

În cazul legii de adoptare a Ordonanţei Guvernului 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale liberalii au constatat o reglementare vădit discriminatorie de natură a genera o supraimpozitare a producătorilor şi distribuitorilor de gaze naturale în raport cu celelalte categorii de contribuabili. La scurt după ce au fost adoptate de Parlament, liberalii au atacat la CCR și celelalte două legi din pachetul legilor Justiției, cea cu nr. 303/2004 privind statutul magistraților și cea cu nr. 304/2004 privind organizarea judiciară. 


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În legătură cu modificărilor aduse Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM, PNL a identificat vicii de neconstituţionalitate de natură a invalida proiectul de lege în ansamblul său, atât în raport cu modalitatea de adoptare a acestuia, cât şi în raport cu reglementări contrare Legii fundamentale, care fac referire...

Preluat de la EVZ