Într-un interviu difuzat sâmbătă de Antena 3, prim-ministrul a exclus ferm „orice tip de contact” cu FMI pentru obținerea unui posibil împrumut.


Premierul a accentuat faptul că, până recent, previziunile economice ale FMI erau îndepărtate de realitatea din țara noastră, dar că ultima prognoză este mai apropiată de adevăr.


„Văd că şi-au mai revenit. Ţineţi minte declaraţiile lor de la jumătatea anului, când au venit cu deficitul de 5%, cu creşterea de 2% şi atunci când i-am întrebat cam ce tratament iau, ca să ştim să evităm noi pastilele acelea, că lor nu le face bine, toată lumea a zis: Ne punem noi cu Fondul Monetar, dar nu cu Fondul în sine, ci cu oamenii de pe aici? Iată că noi am avut dreptate şi văd că şi-au mai revenit şi ei. A început acum prognoza lor să concorde cu realitatea”, a declarat Tudose.

 

În ceea ce privește o nouă criză economică în România, prim-ministrul este încrezător că acest lucru nu se va întâmpla, dar că  „cineva tot încearcă să genereze crizele respective”.

„Eu văd că stăm foarte bine. (…) În 2008 nu a fost o criză, a fost incompetenţa celor care au condus atunci. (…) Vreţi să avem o atitudine servilă în faţa unor băieţi din ăştia care ne-au cam demonstrat că nu prea se pricep? Haideţi să o avem! Dar eu nu pot să fac asta, dovadă că avem creştere economică, se pare că va fi peste 6 per total an, deficitul sub 3 şi structural şi cash-ul. (…) Dacă era după ei, astă-vară nu mai aveam lefuri, nu mai aveam salarii, închideam mustăria, deficitul 6%, creştere economică aproape deloc. Vai, vine criza! Criza pleacă de la lipsa de încredere în structurile statului”, a declarat premierul.

Sursa: AGERPRES


rootstireaActualitate/Esential
Într-un interviu difuzat sâmbătă de Antena 3, prim-ministrul a exclus ferm „orice tip de contact” cu FMI pentru obținerea unui posibil împrumut. Premierul a accentuat faptul că, până recent, previziunile economice ale FMI erau îndepărtate de realitatea din țara noastră, dar că ultima prognoză este mai apropiată de adevăr. „Văd că...

Preluat de la EVZ