O misiune de salvare este în desfășurare pentru a-i recupera pe cei blocați la peste 2200 de metri altitudine, raportează Digi24


Condițiile meteorologice nu au mai permis funcționarea telecabinei, iar autoritățile caută cel mai bun plan pentru a-i aduce la sol pe turiști. În jur de 35 de jandarmi din trei județe participă la operațiunea de salvare.

Deocamdată nu există speranțe pentru repornirea telecabinei.Forțele de ordine au expus cele 2 variante pe care le au reporterilor Digi24. Dacă vântul puternic nu va permite, turiștii ar trebui să rămână în cabana de pe Platou, unde ar avea condiții și alimente suficiente până se va putea realiza operațiunea de salvare. A doua variantă implică găsirea unei metode de a-i coborî pe turiști, dar nu se poate spune deocamdată ce variantă este mai fezabilă.

Liviu Coman, șeful Jandarmeriei Prahova a declarat că varianta optimă în acest moment pare să fie coborârea pe traseul turistic, via Peștera, unde să fie așteptați de autospecialele ISU Dâmbovița.

Știre în curs de actualizare


rootstireaActualitate/EsentialSocial
O misiune de salvare este în desfășurare pentru a-i recupera pe cei blocați la peste 2200 de metri altitudine, raportează Digi24.  Condițiile meteorologice nu au mai permis funcționarea telecabinei, iar autoritățile caută cel mai bun plan pentru a-i aduce la sol pe turiști. În jur de 35 de jandarmi din...

Preluat de la EVZ