La doar câteva momente de la venirea anului 2017, clubul de noapte Reina, cândva faimos pentru audiența selectă care putea fi găsită acolo, a fost lovit de un sângeros atac terorist, în care au murit 39 de persoane. Un  uzbec afiliat cu gruparea teroristă Daesh (ISIS), a deschis focul asupra celor care sărbătoreau Revelionul în club.


În încercarea de a stopa orice plan pentru un atentat, forțele de ordine au arestat mai mult de 200 de indivizi bănuiți că ar colabora cu Daesh, pe întreg teritoriul Turciei, dintre care 75 numai în capitala Ankara și în Istanbul, conform AFP.


Pe străzile Istanbulului vor fi 37.000 de polițiști în noapte de Revelion, mai mult decât dublu față de anul trecut, ajutați de 4000 de jandarmi și gardieni de coastă.

Agenția de presă Anadolu din Turcia aanunțat că agenți ai forțelor de ordine vor fi dechizați ca vânzători de bilete la loterie și castane coapte.

Măsurile luate de autorități includ și interzicerea sau anularea unor manifestații planificate în noapte de Anul Nou în unele dintre cele mai populare zone pentru cetățeni.  Faimosul sector Șișli din Istanbul, Piața Takșim și Beșiktașul în general plin de viață vor fi zone interzise pentru cei care vor să își petreacă ultimele ore din 2017 în oraș.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
La doar câteva momente de la venirea anului 2017, clubul de noapte Reina, cândva faimos pentru audiența selectă care putea fi găsită acolo, a fost lovit de un sângeros atac terorist, în care au murit 39 de persoane. Un  uzbec afiliat cu gruparea teroristă Daesh (ISIS), a deschis focul...

Preluat de la EVZ