În Madagascar se află și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, fugit de sub ochii autorităților când se afla sub control judiciar. 

Biroul naţional pentru gestionarea riscurilor şi a dezastrelor (BNGRC) a anunţat în cadrul unui raport provizoriu că douăzeci şi două de persoane sunt în continuare date dispărute, iar 17.170 au fost evacuate din cauza fenomenului meteorologic ce a afectat în weekend această ţară insulară din Oceanul Indian, scrie Agerpres.

Din numărul total de victime, şaptesprezece dintre acestea şi-au pierdut viaţa luni în urma unei alunecări de teren ce a dus la prăbuşirea unei case în localitatea Ivory. De asemenea, ploile diluviene şi vântul violent au lăsat în urmă peste 80.000 de sinistraţi. 

Radu Mazăre a părăsit România la sfârșitul lunii decembrie și s-a refugiat în Madagascar, deși se afla sub control judiciar și era obligat să se prezinte la Poliția din Constanța.

Fostul primar al Constanței a precizat ulterior că intenționează să ceară azil politic, întrucât este „o ţintă politică a statului paralel”.

În urma ciclonului, circulaţia pe cinci drumuri naţionale a fost întreruptă, iar şaptesprezece centre sanitare au fost distruse. Madagascar este una dintre cele mai sărace țări din lume și este afectată frecvent de cicloane. În martie 2017, ciclonul Enawo a provocat moartea a 78 de oameni, scrie Realitatea. 

Tag-uri:
radu mazare, moarte, madagascar, ciclon madagascar

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-76.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-76-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialMonden
În Madagascar se află și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, fugit de sub ochii autorităților când se afla sub control judiciar. Biroul naţional pentru gestionarea riscurilor şi a dezastrelor (BNGRC) a anunţat în cadrul unui raport provizoriu că douăzeci şi două de persoane sunt în continuare date dispărute, iar...

Preluat de la EVZ