10 ianuarie

Horoscop Pe 10 ianuarie s-au născut Andreas Vesalius, Rod Stewart, George Foreman, Grigore Moisil, Zoe Alecu, Dan Damaschin, Petrache Poenaru, Valeriu Branişte.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Antipa de la Calapodești și Grigorie, episcopul Nissei.

 

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” este Sf. Grigorie, Episcopul Nissei, frate cu Vasile cel Mare. Numai Sf. Treime mai ştie cum se numea sărbătoarea veche peste care s-a aşternut ziua de astăzi din calendarul creştin. Mai ştiu şi Maica Domnului şi Filipul şchiop, dar asta este altă poveste.

Previziunile meteorologice, spre deosebire de celelalte forme de aflare a viitorului, sunt circumscise unor date fixe, puţin numeroase (eventual egal stabilite în decursul anului). Să nu uităm că sub numele generic de calendar popular vorbim în fapt de mai multe calendare (agricol, pastoral, apicol, viticol etc) ce se întrepătrund, oferindu-ne acum o reţea mult mai densă de zile sacre, propice pentru desfăşurarea numeroaselor practici spirituale, magice. Aşa este cazul şi cu această zi, 10 ianuarie, care, într-unul dintre calendare era o zi-cheie pentru înregul an.” (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pag. 48)

Horoscop Nu este o sărbătoare importantă, cu roşu, în calendarul creştin, dar a fost un reper important, foarte important, în alt calendar, poate cel al agatârșilor, geto-dacilor, tracilor, sarmaţilor, roxolanilor – al grecilor, sau al nordicilor, al europenilor, în general. Pentru că spre deosebire de alte popoare, noi nu nu am venit de nicăieri, suntem europeni vechi şi mărturie ne sunt obiceiurile şi tradiţiile cu conexiuni şi asemănări în toată Europa, până în Portugalia şi Suedia. Până în insula verde a Irlandei și în munții picților celor albaștri, scoțienii de astăzi. Poate de aceea nu se mai studiază astăzi folclorul, etnografia, antropologia, mitologia în general, pentru că s-ar dezvălui adevăruri incomode, incorect politic!

Ei bine, se spune că aşa cum este ziua de astăzi, aşa va fi tot anul. Ce vei face, pe cine vei întâlni, ce vei spune – pot influenţa tot anul tău. Fii atent!

Horoscop Bănuiala mea, dar şi a altora, este că ziua aceasta era începutul, sau un reper foarte important, a Misterelor Eleusis, a Marilor Taine.

 

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți zilele trecute îmi exprimam admirația față de Oracolul din Omaha, Warren Buffett. Citind povestea lui Mike Flint, pilotul personal al lui Warren, raportată de James Clear admirația nu a putut decât să crească.

 

Să ne amintim că Warren Buffett, președinte și CEO al Berkshire Hathaway cel mai de succes investitor al secolului XX. Cu o avere de cel puțin 52 de miliarde de $, Warren este constant între primii cei mai bogați oameni ai planetei. Modest și chibzuit, dar nu zgârcit, a ajutat pe mulți oameni, de exemplu, i-a dat lui Elon Musk 3 miliarde de $ ca să fie mai aproape și mai repede de un vis al umanității, cucerirea planetei Marte.

 

Horoscop Mike Flint a fost pilotul personal al lui Warren Buffett timp de zece ani de zile. Mai înainte pilotase Air Force One, avionul prezidențial, ceea ce spune totul despre calificare și competența lui, ca pilot. În lungile ore care treceau când Warren Buffett călătorea cu jetul său, vorbea mult timp cu pilotul lui. Așa a descoperit că, cu toate că Flint câștiga întotdeauna foarte bine, viața lui era un dezastru bine organizat.

Așa că Warren Buffett a început să-și dezvăluie secretele, cum să-ți organizezi viața ca să faci parte dintre cei câștigători. A început cu cei trei pași:

 

Pasul 1. Buffett l-a rugat pe Flint să scrie pe o bucată de hârtie 25 de scopuri în viață. Este managementul prin obiective, l-am practicat adesea. Se poate face și pe termen scurt, pe o săptămână, de exemplu.

 

Pasul 2. Apoi Buffet i-a spus lui Flint să revizuiască listă și să încercuiască 5 scopuri care sunt cele mai importante pentru el.

 

Pasul 3. În cele din urmă Buffet l-a pus pe Flint să facă DOUĂ liste, una cu cele 5 priorități și a doua listă cu celelalte 20.

 

Horoscop Warren Buffett l-a întrebat pe Flint cum o să procedeze. Flint a răspuns că se va concentra pe cele 5 priorități, dar că și celelelate 20 sunt importante pentru el. Așa că o să se ocupe și de ele, printre picături, când are timp și oportunitate. Nu, nu și nu a spus Warren Buffett – Mike, te ocupi NUMAI și TOT TIMPUL de primele 5 poziți, prima listă. Restul, uită – până ce realizezi ce ți-ai propus!

 

În prezent, Mike Flint nu mai este angajatul lui Warren Buffett. Urmând strategia Oracolului din Omaha ș-a făcut propria firmă, are o școală de zbor și un aerodrom în apropiere de casa modestă a lui Warren Buffett. Dar îl mai servește pe cel care l-a învățat să-și organizeze viața, pro bono, îi mai pilotează avionul!  

 

Horoscop Lucrurile nu sunt așa de simple cum par. Mike Flint avea bani, dar nu știa cum să-i folosescă mai bine. Noi, toți ceilalți, împușcăm francul, suntem într-o permanentă luptă pentru supraviețuire, din chenzină în lichidare și ne doare capul gândindu-ne cum o să plătim facturile și împrumuturile la bancă. După cum s-a spus adesea: primul milion de dolari este mai greu, dar să nu mă întrebi cum l-am făcut!  Dacă nu știați pe tot globul pământesc sunt 32 de milioane de milionari în dolari și 1.884 de miliardari. Culmea este că cei mai mulți sunt în Asia, chinezi, dar nu o să știți niciodată numele lor, sau de câte miliarde dispun!

 

Nu, nu mi-au plăcut banii, nu am vrut să fac avere. Este ciudat, dar tocmai de aceea am avut multe ocazii să adun milioane de dolari. Nu mi-au trebuit, eu caut altceva în această viață. Bun, să o luăm organizat, după modelul lui Warren Buffett. Lista mea de priorități pentru noaptea asta este un film bun, un ceai Darjeeling, puțină muzică bună, poate jazz, am poftă de așa ceva, un dixi de la Baton Rouge, o carte bună, am găsit în bibliotecă mai multe reviste ”Sămănătorul”, colegate, din anul 1903, așa că am cu ce mă delecta și un foc zdravăn de lemne de cer, că s-a lăsat frigul și ceața în Prahova submontană. Sunt cinci, parcă da!

 

                                                               ⃰    ⃰    ⃰

 

horoscop

 

BERBEC   Vremea se răcește, tu visezi la primăvară, dar ciclicitatea vieții e o garanție a continuității. Verifică garderoba de sezon foarte rece și vezi cum poți ajuta pe cei dragi, părinți, copii. Optimismul tău este contagios, astăzi ai o inimă bună și fierbinte, chiar dacă, afară, este gerul Bobotezei. ”Don’t worry, be happy!”, vorba cântecului! Adaugă stil în activitatea ta! Surprize plăcute. Poţi să-ţi îmbunătăţeşti astăzi modul de viaţă de o manieră agreabilă. Ai o stare de surescitare cerebrală, provocată de multele gânduri. Dar şi de problemele pe care le ai.

 

horoscop

 

TAUR   Fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu ştiu pe ce lume sunt. Poate, o veste despre nişte bani. Sau, măcar, o amânare decentă. Din nou o zi relativ favorabilă intereselor tale profesionale. Totuşi nu lua lucrurile în tragic dacă total sau parţial lucrurile întârzie, sau nu se finalizează chiar cum îţi doreai.  Este şi o zi bună de discuţii cu partenerii, fie de viaţă, fie de afaceri, în sensul analizei şi trasării unor proiecte viitoare. Poţi trece cu uşurinţă un obstacol dacă iei în serios sfaturile unei persoane competente în domeniu.

 

Tag-uri:
horoscop, warren buffett, horoscopul lui dom profesor, radu stefanescu, astrologie, zodie, destin, viitor, speranta

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-146.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-146-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
10 ianuarie Horoscop Pe 10 ianuarie s-au născut Andreas Vesalius, Rod Stewart, George Foreman, Grigore Moisil, Zoe Alecu, Dan Damaschin, Petrache Poenaru, Valeriu Branişte.   Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Antipa de la Calapodești și Grigorie, episcopul Nissei.   Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” este Sf. Grigorie, Episcopul Nissei, frate cu Vasile cel Mare....

Preluat de la EVZ