12 ianuarie fusese declarată zi de doliu naţional pentru eroii Revoluţiei, iar Mazilu participase la comemorările de la Timişoara.

Seara, când s-a întors în Bucureşti, Piaţa Victoriei era plină de manifestanţi, care cereau alegeri libere sub egida ONU, scoaterea în afara legii a PCR şi reintroducerea pedepsei cu moartea. Forţat de manifestanţi, Ion Iliescu adoptase două decrete privind scoaterea în afara legii a PCR şi reintroducerea pedepsei cu moartea.

Zilele următoare, după tentativa sa eşuată de a prelua şefia CFSN, cu ajutorul pieţei, de la Ion Iliescu, presa vremii a publicat dovezile legăturii pe care le avusese Dumitru Mazilu cu Securitatea, înainte să fie pus de Ceauşescu, în 1986, în arest la domiciliu. Drept urmare, şi-a dat demisia din CFSN pe 26 ianuarie 1990, acuzând practicile comunisto-staliniste ale noii puterii.

Tag-uri:
Dumitru Mazilu, Iliescu, Ion Iliescu, POVESTEA UNEI FOTOGRAFII, Piaţa Victoriei

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-269.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-269-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
12 ianuarie fusese declarată zi de doliu naţional pentru eroii Revoluţiei, iar Mazilu participase la comemorările de la Timişoara.Seara, când s-a întors în Bucureşti, Piaţa Victoriei era plină de manifestanţi, care cereau alegeri libere sub egida ONU, scoaterea în afara legii a PCR şi reintroducerea pedepsei cu moartea. Forţat...

Preluat de la EVZ