11 ianuarie

Horoscop Pe 11 ianuarie s-au născut Alexander Hamilton, Rod Taylor, Jean Chretien, Boris Caragea, Leonid Dimov, Carol Popp de Szathmary.

 

Horoscop 11 ianuarie – “Ziua artei fotografice în România“, desemnată printr-o Hotărâre de Guvern din ianuarie 2010; este marcată în ziua de naştere a lui Carol Popp de Szathmary (n.11.I.1812-m.14.III.1887), unul dintre primii fotografi români, precum şi unul dintre primii fotoreporteri de război ai lumii (Mediafax 14.V.2010). Carol Popp de Szathmary, pictor, grafician şi fotograf, este considerat primul fotograf de artă român (a realizat primele fotografii-document ale Bucureştiului din vremea sa); a fost pictorul Curţii regale în timpul lui Carol I; a participat la Războiul de independenţă (1877-1878), imortalizând pe carton, apoi pe pânză, acţiunile soldaţilor români. Sursă RADOR.

 

Horoscop Sinaxar, Cuviosul Teodosie cel Mare, începătorul vieţii de obşte, primul călugăr care s-a stabilit pe lângă gloriosul Ierusalim. Cuviosul Vitalie.

 

Iniţial, protector al pruncilor şi al femeilor însărcinate, sau cu probleme la naştere, Cuv. Teodosie, primul călugăr de obşte, devine protector şi stăpân şi peste cutremure.

Horoscop Sinaxar, Cuviosul Teodosie cel Mare, începătorul vieţii de obşte, primul călugăr care s-a stabilit pe lângă gloriosul Ierusalim. Cuviosul Vitalie.

Horoscop Analizând istoric acest detaliu asistăm la modul de edificare a mitologie, a legendei, cum se conferă puteri unui Sfânt.

 

În 11 ianuarie 1838 a avut loc, la orele prânzului, un mare cutremur de pământ cu epicentrul în Vrancea. După descrierea cronicarului: „La Sf. Teodosie s-a întâmplat cutremur mare, de povestesc bătrânii că nu se putea sta omul în picioare, de s-aplecau copacii cu vârful la pământ, vitele şi oile zbierau, iar câinii urlau a mort”. Th. Speranţia

 

Horoscop Nu se ştie exact câte vieţi s-au pierdut, câte sate s-au distrus, câte oraşe au fost mistuite de foc, urmare a cutremurului. Multe…

 

Poporul a interpretat dezastrul, nenorocirea care se abătuse asupra-i, ca pe o pedeapsă a Sfântului, care nu fusese respectat. În logica populară imbatabilă, cine poate dezlănţui urgia cutremurului, acela poate să o controleze şi deci să apare de cutremur.

 

Horoscop Mai are Cuv. Teodosie o particularitate care îmi place foarte mult: alungă dăunătorii, pe profitori. Pilda care ni s-a transmis arată un călugăr foarte bătrân care nici nu mai putea să meargă, dar tot sare în ajutorul oamenilor. Dus pe braţe pe ogoarele bântuite şi pustiite de lăcuste şi omizi el se roagă Sf. Treimi şi spune: „Aşa vă porunceşte Stăpânul vostru cel de obşte al tuturor, să nu pierdeţi ostenelele omeneşti şi să nu mâncaţi hrana săracilor!”. Iar dăunătorii au pierit pe dată!

Ce bine ar fi să vină Cuv. Teodosie şi pe la noi şi să alunge lăcustele şi omizile cu două picioare, că tare mai are nevoie țara de îndepărtarea dăunătorilor!  

 

Horoscop Aici trebuie să vă răspund la o întrebare pusă de mulți dintre domniile voastre, în ziua în care îl pomenim pe primul anahoret. De ce m-am pustnicit? Simplu, este un pas către o vedere obiectivă și generală, către pace și bine, prin asceză, abstinență, sărăcie și renunțare. Pacea și binele vi le dau vouă!

 

                                                ⃰    ⃰    ⃰

 

Horoscop „Pot exista lucruri oculte, fiinţe şi fenomene, dar pe lîngă acestea pare a fi ceva de natura unei politici oculte care acţionează pentru a înlătura suspiciunile umane şi furnizează explicaţii care ori sunt destul de bune pentru a satisface curiozitatea ori îndreaptă cercetările pe drumuri greşite” – arăta cunoscutul scriitor Charles Fort prin anii  ’20 .

 

Horoscop   În ultimul secol, secolul XX, al ştiinţei şi al tehnologiei, milioane de persoane au fost confruntate cu diferite fenomene paranormale.  Subiecții vorbesc de super-civilizaţii, de gigantice nave intergalactice, de străini de pe alte planete.  Acum cîteva sute de ani se discuta despre demoni, spirite, vrăjitoare şi magie.  Este vorba, oare, despre aceeaşi realitate explicată în raport cu nivelul tehnologic ?

 

Horoscop Începutul mileniului trei este şi prilejul unor clasificări, statistici şi concluzii.  Astfel, ”Comitetul pentru studiul fenomenelor paranormale de la Bruxelles”,  faimosul Commité PARA,  cum i se spune, a publicat, la începutul anului 2018,  Raportul său pentru secolul XX. Revizuit și adăugat.  Rezultă că aproape trei milioane de persoane au semnalat  în secolul trecut, un fenomen paranormal – OZN, fantome, Yeti, creaturi nocturne, vampiri, ectoplasme, elfi, telekinezie, dispariţii şi apariţii, telepatie, dedublări, reîncarnări, teleportări, etc.etc.  

 

Horoscop Comitetul PARA ia în consideraţie numai episoadele verificabile, sau colective; se pare că numărul fenomenelor paranormale în care a fost implicată o singură persoană, care nu a avut la îndemână  un aparat foto, sau o videocameră este de ordinul a zece milioane, numai în în secolul XX.  Aceste date au fost clasificate şi catalogate.  Astfel, dintre cei care au raportat fenomene paranormale 67,6% sunt tineri sub 35 de ani, 24,3% sunt adulţi între 35 şi 65 de ani şi numai 1,3% aparţin vîrstei a treia; 6,8% nu şi-au precizat vîrsta.  62% sunt întîlniri de diferite grade cu OZN, 9% sunt apariţii ale lui Yeti, diferiţi monştri sau creaturi ale nopţii, 15% constituie fenomenele cu substrat religios şi 14% nu au fost clasificate, fiind fenomene mixte de genul: „Soarele a venit astă noapte şi mi-a cântat!”. (vezi filmul ”Întâlnire de gradul trei”. Pe Pământ există, se pare, 336 de castele sau locuri bântuite de fantome şi un număr catalogat de 56 de strigoi, fantome celebre care apar la date fixe. 

 

În secolul XX,  spiritismul a fost într-un regres considerabil faţă de secolul XIX cu circa 78%.  În mod oficial s-au înregistrat în secolul ştiinţei  244 769 de vrăjitoare, magicieni şi diferiţi sfinţi sau diferiţi trimişi pe Pământ.  Până în prezent  s-a anunţat Sfârşitul Lumii de 396 de ori.  În secolul trecut s-au înregistrat oficial 26 de religii satanice.  Tot în secolul XX au existat un număr de 176 de persoane cu calităţi paranormale (mutanţi) atestate şi verificate ştiinţific, în condiţii de laborator – fără a se putea formula o explicaţie convenabilă pentru abilitățile lor, uneori uimitoare.

 

Horoscop Calitativ, studiul este descurajant pentru cine aşteaptă spectaculosul, scandalul cu orice preţ. Se pare că 89% dintre fenumenele paranormale nu sunt fenomene neobişnuite – fiind vorba de manifestări naturale sau de starea vicioasă a observatorilor.  Nebunia gotică anglo-saxonă” de care se plîngea marele Shakespeare este vinovată, în mare măsură, de numărul impresionant de fenomene paranormale raportate în SUA şi Anglia.  Studiul insistă asupra faptului că nu se pune în discuţie existenţa fenomenelor paranormale, ci obiectivitatea observatorilor umani. 

 

Horoscop   De fapt nici unul dintre aceste fenomene sociale de masă nu au făcut obiectul studiului unor specialişti neutri şi competenţi, spune Comitetul PARA.  Numai în anul 1939 un grup de sociologi şi psihologi de la Princetown au făcut un studiu al panicii produse de faimoasa transmisie radio, de Halloween, a lui Orson Welles a „Invaziei din Marte”.  

 

Studiul are aproape trei mii de pagini, o mulțime de anexe, grafice și tabele. O lucrare științifică care demonstrează statistic că umanitatea nu s-a schimbat, spiritual, prea mult din neolitic și până în ziua de astăzi. Probabil că este vorba de o constantă a umanității, se subînțelege că spiritul, sufletul, este constant, nu orice, oricum și oricând evoluează!

 

Horoscop Acum vă rog să mă scuzați, am foarte mult de lucru, m-am apucat, ca și Hefaistos, zeul îndemânatec, dar șchiop, de mai multe lucruri în același timp. Dar, dacă le termin, o să vă placă! În orice caz muzica lui TSFH, muzica simfonică a secolului XXI, îmi dă energie și inspirație, dar doar primele albume, cele instrumentale, ultimile sunt departe de începuturi. Compromisuri făcute comercialului și gustului îndoielnic al mulțimii, iar culmea ridicolului este că corul care cânta cu putere și convingere în limba latină a fost înlocuit cu câte o fată cu vocea mică și îndoielnică, de obicei acoperită de orchestra învolburată. Decadență…

 

Apoi o să stau la sfat cu elfii, gnomii și hobbiții. Se întâmplă lucruri și ei știu ce și cum. Lucruri și fapte care vi se ascund. Dar, din pădurea Virginiei se vede mult mai bine, decât de pe malurile Dâmboviței… La revedere, zodiilor, ne întâlnim mâine, dacă o vrea bunul Dumnezeu!

 

 

                                               ⃰    ⃰    ⃰

 

Tag-uri:
horoscop, comitetul para, bruxelles, horoscopul lui dom profesor, radu stefanescu, astrologie, zodie, destin, speranta

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-224.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-224-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialHoroscop
11 ianuarie Horoscop Pe 11 ianuarie s-au născut Alexander Hamilton, Rod Taylor, Jean Chretien, Boris Caragea, Leonid Dimov, Carol Popp de Szathmary.   Horoscop 11 ianuarie - 'Ziua artei fotografice în România', desemnată printr-o Hotărâre de Guvern din ianuarie 2010; este marcată în ziua de naştere a lui Carol Popp de Szathmary...

Preluat de la EVZ