După ce au pierdut orice șansă să primească bani de la guvern, la stabilirea bugetului, medicii de la Caransebeș speră să aibă parte de o alocare financiară de la Consiliul Județean Caraș Severin. Necesarul se ridică la 15 milioane de lei, pentru modernizarea unității sanitare și la peste 10 milioane de lei pentru acoperirea datoriilor.

Primarul Felix Borcean arată că e urgentă necesitatea achitării din datoriile imense ale unității medicale către utilități, în special către furnizorul de gaz și furnizorii de medicamente. „Avem și la această oră conturile blocate la spital, datoriile sunt de aproximativ 10 milioane de lei, multe dintre ele sunt arierate, facturi restante la energia termică și electrică. Este o problemă deosebit de gravă cu care se confruntă spitalul”, a mai menționat Felix Borcean.

Amintim că situația de criză a fost resimțită la Spitalul Municipal Caransebeș încă din toamnă. În zilele extrem de friguroase, pacienții erau trimiși să doarmă acasă, ca să nu înghețe de frig în saloane. Furnizorul d egaz a demontat contorul, ca urmare a datoriilor neachitate ale spitalului. Datorii mari se înregistrează însă la furnizorii de medicamente, iar mare parte din sume reprezintă arierate și penalizări de întârziere.

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș are o capacitate de 350 de locuri și un grad de ocupare ridicat, aici se tratează oameni din toate comunele și satele din jur, de pe Valea Timișului și Bistrei, însă primăriile din aceste localități nu ajută”, a mai spus primarul Borcean. 

Tag-uri:
spital, caransebes, conturi blocate, datorii

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-252.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-252-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSanatate
După ce au pierdut orice șansă să primească bani de la guvern, la stabilirea bugetului, medicii de la Caransebeș speră să aibă parte de o alocare financiară de la Consiliul Județean Caraș Severin. Necesarul se ridică la 15 milioane de lei, pentru modernizarea unității sanitare și la peste 10...

Preluat de la EVZ