Lionel Messi și Jorge, tatăl său, dar și clubul FC Barcelona ar putea avea mari probleme din cauza ingineriilor financiare cu ajutorul cărora superstarul argentinian a driblat plata impozitelor în Spania. Conform gsp.ro, care prezintă o investigație făcută cu mai multe publicații de prestigiu din Europa, emailuri din baza de date Football Leaks arată mai multe nereguli. Fiscul spaniol este în alertă, după ce inspectorii au descoperit că Messi a primit milioane de euro, de la FC Barcelona, prin intermediul fundației Leo Messi, organizație non-profit, cu scop caritabil. Fundația a fost înființată în 2007, dar Messi a înregistrat-o abia în 2013. Fiscul a descoperit că echipa catalană efectua donații, chiar în perioadele în care atacantul își prelungea contractul. Astfel, el beneficia de scutiri de impozite de 35%. Riscul ca jucătorul să fie citat din nou este inevitabil, a scris expertul fiscal într-un email către club, precizează gsp.ro.

Messi a fost nevoit să achite fiscului 12 milioane de euro, dar banii au fost plătiți de fapt de Barcelona, care i-a acordat un împrumut special jucătorului, anul trecut. În perioada în care catalanii aveau un mare obiectiv: să-l determine pe Messi să-și prelungească înțelegerea cu gruparea de pe „Camp Nou”.

Din documentele secrete ieșite la iveală mai apare o informație uluitoare. În 2013, Inago Juarez, consilierul familiei Messi, s-a întâlnit cu oficialii echipei Real Madrid, care voiau să plătească 250 de milioane de euro pentru clauza de reziliere a contractului atacantului argentinian.

„Eu și fiul meu ne-am îndeplinit corect obligațiile fiscale”, a declarat Jorge Messi, care n-a explicat de ce a achitat 12 milioane de euro către Fiscul din Spania.

Lionel și Jorge au fost condamnați, anul trecut, la 21 de luni de închisoare cu suspendare, din cauza evaziunii fiscale.

Tag-uri:
messi, fisc, barcelona, bani, jorge messi, atacant

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-374.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-374-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
Lionel Messi și Jorge, tatăl său, dar și clubul FC Barcelona ar putea avea mari probleme din cauza ingineriilor financiare cu ajutorul cărora superstarul argentinian a driblat plata impozitelor în Spania. Conform gsp.ro, care prezintă o investigație făcută cu mai multe publicații de prestigiu din Europa, emailuri din baza...

Preluat de la EVZ