Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele american a afirmat că nu este „un mare fan al noii ambasade”, care se mută din zona Mayfair din sudul Londrei, susținând că este vorba despre „o afacere proastă”. 

Locul unde a funcționat ambasada până acum, în Piața Grosvenor, a fost vândut „pe doi lei”, a adăugat el. 

Nu era vorba însă despre o vizită completă de stat, așa cum îl invitase Theresa May, pentru acesta nefiind stabilită, deocamdată, nicio dată. 

Trump a acceptat invitația Reginei pentru o vizită oficială, transmisă prin intermediul premierului Theresa May, care a fost la Washington, anul trecut. 

Cabinetul premierului May a refuzat să comenteze anularea vizitei de lucru, din februarie, a lui Trump la Londra, scrie BBC. 

Mutarea sediului Ambasadei SUA a fost confirmată în octombrie 2008, când președintele George W. Bush se afla încă la Casa Albă. 

Cu toate acestea Trump spune că administrația Obama este de vină, pentru că a vândut „poate cea mai bine plasată și cea mai frumoasă ambasadă din Londra, pe doi lei”. El susține că noua clădire din Vauxhall, în sudul Londrei, este departe, și adugă: „Voiați să tai panglica – NU!”. 

Ceremonia va fi găzduită, în schimb, de secretarul de stat american Rex Tillerson.

Cabinetul premierului planifică o vizită a lui Trump pentru anul acesta, în care președintele să ia prânzul cu Regina Elisabeta, la Palatul Buckingham. Dar nu a fost stabilită deocamdată o anumită zi, iar Casa Albă nu a dat detalii despre călătorie. 

Woody Johnson, ambasadorul SUA în Marea Britanie, a declarat, luna trecută, pentru BBC, că „absolut că se așteaptă să aibă loc o vizită a lui Trump în Marea Britanie, în 2018”. 

Theresa May a fost primul lider străin care s-a întâlnit cu Donald Trump, după inagurarea mandatului său, în ianuarie 2017. 

Printre problemele care au apărut între timp se numără și disputa pe tema recunoașterii de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului. May nu a fost de acord cu această decizie, pe care a considerat-o ca nefiind de ajutor pentru stabilirea păcii în regiune.

Iar în noiembrie Theresa May l-a criticat din nou pe Trump pentru că distribuit pe rețele de socializare video-uri postate de extremiștii de dreapta britanici din grupul Britain First. Înainte de Crăciun, May a avut, însă, o discuție telefonică cu Trump, despre Brexit și Orientul Mijlociu.  

Tag-uri:
donald trump, londra, inaugurarea ambasadei, marea britanie, theresa may, anulare, vizită, sua, lider, casa albă, guvern

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-376.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/01/button-share-376-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele american a afirmat că nu este „un mare fan al noii ambasade”, care se mută din zona Mayfair din sudul Londrei, susținând că este vorba despre „o afacere proastă”. Locul unde a funcționat ambasada până acum, în Piața Grosvenor, a fost vândut „pe doi...

Preluat de la EVZ