Un distrugător american, elicoptere și nave militare ucrainene efectuează exerciții comune în Marea Neagră, a anunțat în această după-amiază Ministerul Apărării de la Kiev, pe fondul intensificării conflictului separatist est-ucrainean.

Distrugătorul american USS Carney se află de trei zile în Marea Neagră și participă la exerciții comune cu nave militare ucrainene și cu elicoptere de tip Kamov Ka-27PCh și Ka-27PR.

“Suntem obișnuiți cu organizarea unor astfel de manevre militare. Intensificăm cooperarea cu partenerii străini”, a declarat Andrei Kurilenko, comandantul-adjunct al Forțelor Navale ucrainene, citat de agențiile de știri Unian și Interfax.

Distrugătorul american USS Carney a sosit pe 8 ianuarie în Portul ucrainean Odessa, într-o misiune care are rolul de a le oferi aliaților asigurări în contextul amenințărilor Rusiei. “Revenirea în Marea Neagră este o misiune cu care sunt familiarizat”, a declarat Peter Halvorsen, comandantul distrugătorului USS Carney, navă aparținând Flotei militare a VI-a a SUA.

Exercițiile navale în Marea Neagră au loc în contextul în care Misiunea de monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a semnalat intensificarea, în ultimele săptămâni, a confruntărilor militare în estul Ucrainei.

Conflictul militar din regiunile Donețk și Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene și insurgenți separatiști proruși, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administrației proruse de la Kiev, și s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morți. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităților, a fost încălcat în mod frecvent.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2018/01/un-distrugator-al-sua-elicoptere-nave-militare-ucrainene-efectueaza-exercitii-in-marea-neagra-45979.jpghttp://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2018/01/un-distrugator-al-sua-elicoptere-nave-militare-ucrainene-efectueaza-exercitii-in-marea-neagra-45979-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv